abonneren

Suse Linux Enterprise

Als u zakelijk op Linux wilt overstappen, dan zijn de nieuwste Suse Linux Enterprise-producten moeilijk te verslaan. Vooral niet wanneer u migreert vanuit een Windows-omgeving. Suse Linux is niet gratis, tenminste niet wanneer u support en updates wilt, maar het is verkrijgbaar voor servers en desktops en voor een flink lagere prijs dan de Windows-equivalenten.

In feite is Suse Linux natuurlijk een gewone Linux-distributie, compleet met de gebruikelijke bundel applicaties. Een van de belangrijkste verschillen is echter de manier waarop Novell heeft gezorgd alles goed samenwerkt, plus de moeite die is gedaan om de software zo makkelijk mogelijk in gebruik te nemen en te beheren.
Om een voorbeeld te geven: dezelfde Yast-tool wordt gebruikt om Suse Linux Enterprise Server (SLES) en het desktoppakket (SLED) te configureren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Windows-achtige desktop
  • Gemakkelijk in te richten en te beheren
  • One-button server set-up
  • Geintegreerde Xen-virtualisatie in het serverproduct
  • Jaarlijks abonnement nodig om software-updates te ontvangen
  • Enige configuratieacties nodig om dezelfde functionaliteit te krijgen als de Windows-desktop
Erg functionele en strakke Linux-distributie met alles wat kleine- en middelgrote bedrijven nodig hebben op server en desktop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Databases

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord