StartBedrijf

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Startende ondernemers hebben het moeilijk genoeg. Is het niet met de handel, dan wel alle rompslomp er omheen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Startende ondernemers zien een hoop op zich afkomen. Met een goed productidee en een gezonde Hollandse handelsgeest bent u er nog lang niet. U zult uw onderneming moeten aanmelden bij de Belastingdienst en de KvK, u moet een ondernemingsplan schrijven en voortaan een boekhouding bijhouden, om maar wat te noemen. Het gratis softwarepakket Mamut StartBedrijf helpt beginnende ondernemers op weg. Het bevat deels nieuwe functionaliteit en deels bestaande Mamut-software voor bijvoorbeeld relatiebeheer, artikelbeheer, boekhouding en het bouwen van websites. Gebruikers kunnen vereenvoudigde versies van deze programma's gratis uitproberen en hoeven pas voor het betaalde product Mamut Enterprise te kiezen wanneer ze behoefte hebben aan meer functionaliteit. Zelfs als ze daaraan toe zijn, staan ze niet meteen voor een grote investering, want de software is modulair opgebouwd en groeit mee met de onderneming.

Stappenplan

Starters kunnen met de module Ondernemingsplan stapsgewijs nadenken over zaken als concurrentie, marktanalyse, prijsstrategie en toekomstplannen. Bij elk onderdeel kunt u aanvinken of het gereed of in bewerking is. Bent u klaar met het invullen van de verschillende schermen, dan kunt u uw plan meteen in een nette layout printen en meenemen naar de bank of een andere geldverstrekker.
De onderdelen Relatiebeheer, Order/Factuur en Artikel bevatten basisfunctionaliteit voor het opzetten van eenvoudige administraties voor relaties, artikelen en financiën. Voor startende ondernemers zal dit het eerste jaar uitstekend voldoen. Wie er niet helemaal uitkomt, kan steeds een database met voorbeeldgegevens raadplegen. Daarnaast krijgt de gebruiker in het programma allerlei praktische tips, zoals advies over het aannemen van personeel en verwijzingen naar instanties.
Het is de vraag hoeveel ondernemers uiteindelijk overstappen naar Mamut Enterprise. Maar het is een sterk idee om potentiële klanten op weg te helpen en alvast gratis kennis te laten maken met software. Mamut kweekt daarmee meer sympathie bij ondernemers dan concurrenten als Davilex, waar probeerversies alleen tegen betaling van 25 euro verkrijgbaar zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Modulaire opbouw.
  • Prima basisfunctionaliteit.
  • Gratis.
  • Bij uitbreiding moet een betaalde variant worden gekozen.
Praktische verzameling software waarmee beginnende ondernemers goed uit de voeten kunnen. Sympathieke aanpak om de software gratis weg te geven; ook de gratis versie bevat al behoorlijk wat handige toepassingen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Databases

Tags: