abonneren

Nibud Geldmanager

Internetbankieren, pinnen, meerdere creditcards, hypotheken en leningen: hoe hou je tegenwoordig nog overzicht over je inkomsten en uitgave? Gelukkig zijn daar eenvoudige programma's voor. PCM kijkt naar de Nibud Geldmanager.

Wie NiBud Geldmanager opstart, zal in eerste instantie zijn ogen uitkijken. Nou ja, figuurlijk dan, want de interface is niets meer dan een leeg, wit scherm. Via de menu's boven in beeld hebt u toegang tot de verschillende onderdelen van het programma, maar wit blijft de boventoon voeren - waardoor het allemaal nogal saai en ouderwets oogt. Helaas werkt Geldmanager niet met wizards. U zult zelf via het menu eerst een rekening moeten aanmaken, om vervolgens via een ander menu de transactiegegevens te downloaden van de website van uw bank - GeldManager ondersteunt vier banken. Bij het importeren van de transacties kunt u deze automatisch koppelen aan een post. Fijn hierbij is dat Geldmanager standaard al een imposante lijst bruikbare posten bevat, zodat u er niet snel zelf eentje hoeft aan te maken - er zit zelfs een post Zorgtoeslag tussen!

Na het importeren dient u een aantal handelingen uit te voeren, waarna de transactielijst volgens de geselecteerde criteria in beeld komt. U kunt hem vervolgens sorteren op onder meer Datum, Posten en Relaties. Het is ook mogelijk om transacties handmatig in te voeren in dezelfde rekening die u gebruikt voor internetbankieren - maar zoals we al eerder zeiden, dat maakt de kans groot dat u zaken dubbel inboekt. Handig is wel dat GeldManager ondersteuning biedt voor contant geld. U kunt bovendien een begroting maken, waarbij rekening gehouden wordt met uw gezinssamenstelling. Een andere aardige functie is het tonen van referentiecijfers over de gemiddelde uitgaven van huishoudens aan bepaalde posten. Deze cijfers zijn weer goed bruikbaar als u een begroting wilt maken.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel mogelijkheden
  • ondersteuning voor cash administratie
  • interface leeg en niet toegankelijk
GeldManager is een programma dat niet uitblinkt door zijn handige en mooie interface, maar zit absoluut degelijk in elkaar en heeft veel mogelijkheden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Databases

Tags:

Laatste reactie