abonneren

MySQL 5

De zeer populaire opensource database MySQL is mede door de goede ondersteuning in php vooral online graag gezien, maar ook onder Windows (x64), Linux, Solaris, BSD, Mac OS X, Unix en andere besturingssystemen werkt het programma prima.

None

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

Standaard is MySQL een commandline-programma zonder grafische schil. Dat is niet prettig, omdat zo alleen de die-hard SQL-nerds ermee uit de voeten kunnen. Gelukkig bieden de makers tegenwoordig ook de mogelijkheid om een grafische interface te downloaden. Zelfs met de grafische interface is MySQL niet echt geschikt voor de beginner. Tabellen maken gaat nog wel, maar relaties leggen is al een stuk lastiger. Dankzij het InnoDB tabeltype zijn relaties wel mogelijk en zelfs zeer goed geïmplementeerd. Niet alleen 'primary' maar ook 'foreign keys' zijn in te stellen, voor wie hiermee bekend is. Jammer is dat invoermaskers niet in de grafische interface terug te vinden zijn. Ook maskers zijn niet zomaar te gebruiken. Een grondige kennis van SQL is duidelijk een vereiste, zelfs in de grafische variant. Er zijn commerciële grafische interfaces te koop voor MySQL, zoals SQL Yog, maar deze zijn behoorlijk duur. Exporteren kan naar csv, html en xml. Importeren kan vanuit tekstbestanden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • goede engine met veel potentieel
  • open source (gratis)
  • grafische interface is te beperkt
  • SQL-kennis vereist
De nieuwe relationele mogelijkheden gecombineerd met de sterke en betrouwbare engine maken van deze opensource-oplossing een ijzersterke database, die echter enorm tekortschiet door de zeer beperkte interface.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Databases

Tags: