abonneren

Journal Live

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Multitasken is zo gewoon geworden, dat we er niet meer bij stilstaan hoe veel tijd we eigenlijk aan iets kwijt zijn. Om daar achter te komen moet u exact registreren wat u op de computer doet. JournalLive neemt u deze taak uit handen.

JournalLive registreert al uw pc-activiteiten, volgt het mailverkeer en het surf- en MSN-gedrag. Alle gegevens worden per activiteit geregistreerd en in een grafiek weergegeven. Daarnaast krijgt u een weekoverzicht en een top-5 van de meest voorkomende activiteiten per dag. Door op een activiteit te klikken krijgt u precies te zien hoe lang er aan welke documenten is gewerkt, naar wie er mail is verstuurd en hoe lang iemand op een webpagina is geweest. JournalLive gaat niet zover dat u de inhoud van documenten of mails kunt lezen.

JournalLive kan ook informatie verzamelen van verschillende personen binnen een afdeling, bedrijf of van thuiswerkers. Hiermee wordt het mogelijk om Big Brother te spelen. Na een optionele registratie wordt JournalLive automatisch gestart bij het inloggen op de computer. JournalLive gaat ervan uit dat de productiviteit stijgt, simpelweg omdat de baas meekijkt.

Een aantal opties houdt rekening met privacy. Zo kunt u besluiten om geen e-mailadressen te registreren, geen details te verzamelen van Instant Messaging-verkeer of gebruikers anoniem te laten deelnemen. Alle gegevens worden opgeslagen op de website van JournalLive en alleen personen met rechten kunnen die bekijken. JournalLive werkt prima en registreert inderdaad alle pc-activiteiten.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • gratis voor persoonlijk gebruik
  • registreert al uw computeractiviteiten
  • details zijn instelbaar
  • Big Brother is watching you
Voor persoonlijk gebruik is JournalLive leuk, maar het nut hangt af van de dagelijkse werkzaamheden. Voor bedrijven is JournalLive prima te gebruiken om te kunnen aantonen hoeveel tijd er aan werk wordt besteed of aan privézaken verloren gaat, of om thuiswerken te kunnen monitoren.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Databases

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie