abonneren

E-Boekhouden

Online boekhouden is hot. Het overgrote deel van het Nederlandse bedrijfsleven doet het cijferwerk nog altijd met een pakket dat is geïnstalleerd op de computers van de zaak, maar een groeiend deel kiest voor het boekhouden via internet. Nog een paar jaar, en driekwart van de ruim 700.000 ondernemers houdt de cijfers bij via een internetpakket, denken optimisten.
Is het allemaal rozengeur en maneschijn? En – zoals een echte boekhouder vraagt – wat is financieel gezien nou de beste keuze? Wij testen 9 pakketten, waaronder E-boekhouden.

E-boekhouden is zowel in prijs als in uiterlijk een tegenhanger van Exact. Voor 14,50 euro per maand kunt u boekhouden, voor nog eens 19 euro per maand extra kunt u ook factureren. Voor die nog geen 15 euro krijgt u een sober uitziend, maar uiterst overzichtelijk programma dat alles bevat wat u nodig heeft. Met dit programma kan bovendien een kind de was doen. Een invoerwizard loodst u desgewenst door een lastige boeking heen en doet dat keurig netjes. Bijzonderheid bij e-boekhouden is dat u op uw eigen pc een offline-module kunt zetten en de online-bestanden kunt downloaden naar uw pc en ze daar kunt importeren in deze module. Een uitstekende garantie dat u altijd over al uw gegevens kunt beschikken - mits u daarvoor zelf af en toe enige moeite wilt doen. Opmerkelijk: dit is het enige geteste online-programma dat werkt met Firefox en ook/zelfs onder de KDE-browser van Linux zonder mopperen aan de slag gaat. Reeleezee, Exact en 7x24 willen Internet Explorer.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Overzichtelijk
  • Invoerwizard helpt u op weg
  • Ook offline werken mogelijk
  • Sober programma
Een overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen boekhoudprogramma, dat alles bevat wat u nodig hebt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Databases

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie