abonneren

Cashflow Manager

Oma had een simpel huishoudboekje, dat was genoeg. Maar wij doen aan internetbankieren, we pinnen, hebben meerdere credit cards en sluiten hypotheken en leningen af: hoe hou je dan overzicht over je inkomsten en uitgave? Gelukkig zijn daar eenvoudige programma's voor. PCM kijkt naar Cashflow Manager van Bankingtools.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Voor het opzetten van de financiële administratie hoeft u in Cashflow Manager slechts een paar gegevens over uw rekening in te voeren, daarna kunt u de transacties gelijk importeren. Dat downloaden van gegevens vanuit internetbankieren is in Cashflow Manager erg eenvoudig. U klikt op Importeren en vervolgens kunt u uw bank kiezen - het programma ondersteunt er acht. De internetsite van uw bank wordt nu in het programma geopend, waarna Cashflow Manager u precies vertelt wat u moet doen om de transactiegegevens van de website te downloaden. Is dat gebeurt, dan worden de gegevens automatisch geimporteerd in het programma. Mocht u dit toch niet vertrouwen, dan kunt u ook een zelf opgeslagen bestand importeren.
De door Cashflow gepresenteerde transactieoverzichten zien er overzichtelijk uit en zijn onder andere te sorteren op rubriek, maand en relatie. Handig is dat het programma op diverse plaatsen ook grafieken toont bij de transacties, zodat u bijvoorbeeld snel kunt zien aan welke post u het meeste geld uitgeeft. U kunt ook handmatig transacties toevoegen in uw bankrekening, maar dit lijkt ons niet verstandig als u ook gegevens vanuit internetbankieren importeert. U hebt dan namelijk kans dat transacties dubbel in het programma komen te staan.
Helaas houdt Cashflow Manager geen rekening met contant geld, maar eventueel kunt u via een tweede bankrekening ook uw contante geldstroom bijhouden. CashFlow Manager bevat verder het onderdeel Budgetteren, waarmee u toekomstige uitgaven in kunt plannen. U kunt voor € 5,95 per jaar een abonnement afsluiten, waarmee u updates voor het programma krijgt om onder andere de ondersteuning voor bestandsformaten van internetbankieren up-to-date te houden. Van dit programma zijn ook twee eenvoudiger versies beschikbaar.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • meest gebruikte banken met internetbankieren zijn ondersteund
  • uitgaven in de toekomst zijn in te plannen
  • optioneel up to date blijven met internetbankier-formaten
  • geen 'contant geld' ondersteuning
Cashflow Manager is een prima keuze voor wie zijn persoonlijke administratie overzichtelijk en gemakkelijk wilt bijhouden.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Databases

Tags: