abonneren

Budgetbeheer 2

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Oma had een simpel huishoudboekje, dat was genoeg. Maar wij doen aan internetbankieren, we pinnen, hebben meerdere credit cards en sluiten hypotheken en leningen af: hoe hou je dan overzicht over je inkomsten en uitgave? Gelukkig zijn daar eenvoudige programma's voor. PCM kijkt naar Budgetbeheer 2 van Easy Computing.

Budgetbeheer 2 start met een wizard die ons door het opzetten van de administratie heen loodst. Bij het instellen van de bankrekening kunnen we kiezen uit zestien banken en kunnen we de website van onze bank invullen. We dienen eerst een beginsaldo in te tikken, maar we kunnen niet aangeven van welke datum dit is. Pas later blijkt dat we het saldo in hadden moeten voeren van de eerste transactiedatum. Vul je een verkeerd bedrag in en je importeert vervolgens je transactiegegevens, dan klopt het saldo niet meer. Bij het importeren van de transactiegegevens gaat het gelijk mis. Budgetbeheer 2 blijkt namelijk slechts 1 bestandformaat (QIF) te ondersteunen en dat kent de Postbank nou net niet. Via Google vinden we gelukkig het programma MT2OFX (www.mt2ofx.tk), waarmee we de bestanden van de Postbank om kunnen zetten naar een formaat dat Budgetbeheer wel kan inlezen. Maar ideaal is deze manier van importeren natuurlijk niet. Slordig is ook dat de kolommen niet breed genoeg zijn om alle aanwezige informatie te tonen. De breedte is bovendien niet zelf aan te passen. In de eenvoudige gebruikersmodus zijn bovendien niet altijd alle gegevens over een transactie te zien. Wanneer we bijvoorbeeld geld hebben opgenomen bij een pinautomaat, zien we als omschrijving slechts Kasopname staan. Om te zien waar we het geld hebben opgenomen, dienen we over te schakelen naar de standaard gebruikersmodus. Het is in Budgetbeheer 2 mogelijk om meerdere rekeningen bij te houden, waarbij we uit verschillende types kunt kiezen. We kunnen eventueel ook een nieuwe bankrekening aanmaken en deze gebruiken om de geldstroom van en naar onze portemonnee bij te houden.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • beschikt over alle nodige mogelijkheden
  • omslachtige interface
  • onduidelijk
  • maar 1 bestandsformaat wordt ondersteunt
Budgetbeheer 2 heeft behalve het omslachtige importeren op zich alle mogelijkheden die we wensen, maar oogt rommelig en zit soms onduidelijk in elkaar.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Databases

Tags:

Laatste reactie