abonneren

Bank Offline Deluxe

Oma had een simpel huishoudboekje, dat was genoeg. Maar wij doen aan internetbankieren, we pinnen, hebben meerdere credit cards en sluiten hypotheken en leningen af: hoe hou je dan overzicht over je inkomsten en uitgave? Gelukkig zijn daar eenvoudige programma's voor. PCM kijkt naar Bank Offline Deluxe van Davilex.

None

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Davilex Bank Offline DeLuxe is grotendeels gelijk aan Bank Offline Basic. U krijgt bij het opstarten dezelfde heldere wizard voorgeschoteld om uw administratie op te zetten en uw transactiegegevens vanuit internetbankieren te importeren. De verschillen zitten 'm vooral in de extra mogelijkheden om begrotingen te maken. Zo kunt u uw uitgaven van tevoren plannen en later bekijken of u niet teveel hebt uitgegeven. Ook kunt u verwachte transacties invoeren en een saldoprognose laten maken.

Handig is ook dat u in dit programma een lijst met belangrijke documenten kunt bijhouden, zodat u bijvoorbeeld uw polisnummers van verzekeringen snel bij de hand hebt. Ook kunt u een lijst aanleggen met bezittingen en schulden, maar de mogelijkheden hierbij zijn niet erg uitgebreid - zie deze functie maar gewoon als een aardigheidje. Ook in de presentatie van transactiegegevens heeft DeLuxe meer mogelijkheden dan Basic. Zo is het mogelijk om grafieken te maken van de gemiddelde uitgaven en inkomsten per post. Ook kunt u een lijst met posten krijgen die u mogelijk nodig hebt voor uw belastingaangifte.

Een ander belangrijk verschil met de basisversie is dat u in Bank Offline DeLuxe wél rekeningen kunt bijhouden die geen gebruik maken van internetbankieren. Handig, want zo kunt u ook uw contante transacties invoeren en beheren. Net als bij Bank Offline Basic zit de interface van Bank Offline DeLuxe helder in elkaar en zijn ook de gebruikte wizards duidelijk van opzet.

PluspuntenConclusie
  • betaalbaar
  • houdt rekening met gezinssamenstelling
  • overzichtelijk
  • cash administratie mogelijk
Wat ons betreft is Davilex Bank Offline Deluxe het beste administratiepakket wat er is. Het programma zit helder in elkaar en importeert moeiteloos transactiegegevens. Daarnast is het betaalbaar en biedt het behalve de benodigde functionaliteit ook de mogelijkheid om begrotingen te maken en lijsten van waardevolle spullen aan te leggen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Databases

Tags:

Laatste Vacatures