abonneren

Bank Offline Basic

Oma had een simpel huishoudboekje, dat was genoeg. Maar wij doen aan internetbankieren, we pinnen, hebben meerdere credit cards en sluiten hypotheken en leningen af: hoe hou je dan overzicht over je inkomsten en uitgave? Gelukkig zijn daar eenvoudige programma's voor. PCM kijkt naar Bank Offline Basic van Davilex.

Davilex Bank Offline Basic start met een handige wizard, waarmee u in zeven stappen uw financiele administratie inricht. Het programma maakt standaardposten aan, die u later kunt gebruiken om uw transacties te rubriceren, en houdt hierbij rekening met uw gezinssamenstelling. Zo kunt u aangeven uit hoeveel volwassenen en kinderen uw huishouden bestaat en is er zelfs aan huisdieren gedacht. Ook handig is dat u kunt aangeven of u een eigen huis of auto hebt - zo krijgt u geen lange keuzelijst met voor u overbodige posten. Nadat u de benodigde gegevens hebt ingevuld, krijgt u een overzicht van de posten die worden aangemaakt - zodat u ze eventueel nog kunt wijzigen.

Hierna start de wizard om uw transacties vanuit internetbankieren te importeren. Nadat u een van de tien ondersteunde banken hebt gekozen, wordt er aangegeven in welk formaat u de transactiegegevens van uw bank moet downloaden en in welke map u ze moet opslaan. Via een link in het programma kunt u de website voor uw internetbankzaken direct openen. Handig is dat de rekening direct wordt aangemaakt als u de eerste keer een bestand importeert. Hierna kunt u op een overzichtelijke manier uw transacties koppelen aan posten. U kunt ook relaties tussen bepaalde transacties aangeven, zodat die vervolgens onder 1 post verzameld worden. Hierdoor worden gelijksoortige transacties in de toekomst automatisch herkend - handig voor bijvoorbeeld de supermarkt.

Davilex Bank Offline Basic ondersteunt alleen bankrekeningen die werken met internetbankieren. U kunt de lijst sorteren op relatie, post en per tijdsperiode. Naast de aanschafprijs dient u na het eerste jaar ook een abonnement af te sluiten. Hiervoor krijgt u toegang tot updates van het programma, iets wat met het oog op het importeren van transactiegegevens een prettig idee is. U weet immers nooit wanneer uw bank iets gaat veranderen aan het internetbankieren.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer betaalbaar
  • houdt rekening met gezinssamenstelling
  • overzichtelijk
  • updates in de toekomst mogelijk
  • ondersteunt alleen bankrekeningen die werken met internetbankieren
Bank Offline Basic zit helder in elkaar en importeert moeiteloos transactiegegevens. Het is prettig geprijsd en biedt de benodigde functionaliteit. Verder zijn er weinig extra's maar de zachte prijs maken dit programma een uitstekende koop.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Databases

Tags: