abonneren

IFA 2015: Xperia Z5 Premium van Sony heeft 4K-scherm

Sony kondigt op de IFA-beurs drie nieuwe Xperia-toestellen aan: de Z5, de Z5 Compact en de Z5 Premium. Die laatste is de eerste smartphone ter wereld met een 4K-scherm. Foto's en video's worden automatisch naar deze resolutie opgekrikt.

Het scherm van de Z5 Premium is net als veel van zijn phablet-soortgenoten 5.5-inch groot. Het display heeft een bijzonder hoge pixeldichtheid, 806 ppi. De gewone Xperia Z5 en de Compact variant hebben schermen van respectievelijk 5.2-inch en 4.6-inch.

Specs

De binnenkant van de drie telefoons zijn vergelijkbaar. In alle gevallen zit er een Snapdragon 810 64-bit processor in. Terwijl de Z5 en Premium 3GB werkgeheugen tot hun beschikking hebben, moet de Compact het doen met 2GB. Voor opslag is er 32GB beschikbaar, dat tot 200GB uit te breiden is via microSD-kaartjes.

De camera is een ander belangrijk speerpunt voor de Z5. Deze heeft een betere lichtsensor, betere beeldstabilisatie en maar liefst 23 megapixels. De accu van de Z5 Premium heeft een capaciteit van 3,430 mAh.

De buitenkant van de telefoon is volledig van aluminium en spatwaterdicht. De aan/uit-knop op de zijkant van het apparaat is voorzien van een vingerafdrukscanner.

Prijs en beschikbaarheid

De Xperia Z5 Compact kost 599 euro, de Z5 699 euro en de Z5 Premium 799 euro. De toestellen zijn per direct te pre-orderen. Een levertijd is niet genoemd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES

Tags: sony, Xperia Z5, Ifa 2015