abonneren

IFA 2015: Huawei kondigt Mate S aan met Force Touch

Huawei opent zijn IFA-persconferentie woensdag met de onthulling van zijn nieuwe vlaggenschip, de Huawei Mate S. Het toestel is slechts 2,65 mm dik, heeft een lichte buiging en bezit bijna geen bezel.

Het paradepaardje van de smartphone is de ondersteuning voor Force Touch, maar Huawei verduidelijkt dat de Mate S in de Benelux die technologie niet bezit.

De Huawei Mate S is de eerste smartphone met deze techniek. Met Force Touch kun je verschillende acties ondernemen door hard of zacht op het scherm te drukken.Druk bijvoorbeeld 'gewoon' op het scherm om een foto te openen of duw wat harder om 'm direct te bewerken. Ook inzoomen kan op die manier.

Het scherm is zo drukgevoelig dat je er fruit mee kan afwegen, zo toont Huawei in een demonstratie. Opvallend genoeg was overigens juist de verwachting dat Apple als eerste de techniek zou inbouwen in de nieuwe iPhones, die volgende week worden onthuld. Niet dus, hoewel de kans dan wel weer bestaat dat de Force Touch-toestellen van Apple hier wél uitkomen.

Specificaties

De smartphone heeft een 5,5 inch full hd-scherm (1920x1080 pixels) met een pixeldichtheid van 401 ppi, omringd door een metalen behuizing die in vijf verschillende kleuren wordt uitgebracht.

Onder de motorkap zit een octacore HiSilicon Kirin 935 processor, samen met 3 GB RAM. Er is de keus uit 32GB of 64GB onboard opslagruimte en de accu heeft een capaciteit van 3000 mAh.

Het toestel heeft een 13 megapixel camera aan de achterzijde met optische beeldstabilisatie en er zit een 8 megapixel camera aan de achterzijde. De smartphone is waterdicht.

Finger Sense 2.0

Er zit een vingerafdrukscanner in de achterkant gebouwd, die je onder meer kan gebruiken om je telefoon snel mee te ontgrendelen en direct inkomende gesprekken aan te nemen. Volgens Huawei is de scanner erg accuraat dankzij de 'Finger Sense 2.0' technologie. 

Daarnaast is er ook verbeterde ondersteuning voor je knokkels. Je kan er bijvoorbeeld letters mee op het scherm tekenen om apps te openen, zoals een 'm' voor muziek of een 'w' voor het weer.

Prijs en beschikbaarheid

De Mate S komt uit in twee varianten, waarbij de prijs afhankelijk is van de onboard opslagruimte en de kleur. De 32 GB-variant kost 649 euro en de 64 GB-versie kost 699 euro.  Het toestel is vanaf 15 september ook in Nederland te bestellen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES

Tags: Huawei, Ifa 2015