abonneren

IFA 2015: DJI laat drones op automatische piloot vliegen

Verscheidene drone-modellen van DJI worden middels een firmware-update voorzien van een autopilot-functie, zo maakt het bedrijf bekend tijdens de IFA-beurs te Berlijn.

Die update rolt op 7 september uit voor de Phantom 3 Advanced, de Phantom 3 Professional en de Inspire 1. Het betreft drie nieuwe functies: Waypoints, Point of Interest en Follow Me.

Route uitstippelen

Waypoints laat je van tevoren een route uitstippelen voor de drone. Terwijl deze op de automatische piloot zijn vlucht aflegt, hoef je enkel nog de camera zelf te bedienen. Met Point of Interest blijft de camera juist op één object of plaats gericht, ongeacht waar je de drone heenvliegt - of dat 'ie zelf vliegt.

Zoals de naam doet vermoeden zorgt Follow Me ervoor dat de drone je blijft volgen. Die verbinding komt tot stand via je smartphone. De drones kunnen niet uit zichzelf obstakels omzeilen, dus daar moet je bij deze functie wel voorzichtig mee zijn. Follow Me komt alleen naar de Phantom-drones en niet naar de Inspire 1.

Hogere resolutie

Concurrerende drones hebben al langer autopilot-functies, als ook de Phantom 3 Standard van DJI zelf. De Phantom 3 Advanced kan na de update tevens in hogere resolutie opnemen. Waar dat standaard 1080p is, kun je straks video's schieten met een resolutie van 2704 x 1520 pixels op 30 frames per seconde.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES

Tags: Ifa 2015, Dji

Laatste reactie