abonneren

IFA 2015: Alcatel presenteert GO Play-smartphone en Go Watch

Alcatel is nog niet zo'n gevestigde naam in smartphoneland. Toch laat het bedrijf tijdens de IFA-beurs te Berlijn blijken bij de tijd te zijn; letterlijk. Naast een nieuwe smartphone met de naam GO Play is er ook een nieuwe smartwatch onthuld, de GO Watch.

Beide gadgets richten zich op mensen die graag buiten zijn en daar niet willen dat hun apparatuur vies wordt. De smartphone en de smartwatch zijn schok- en stofbestending, als ook waterdicht. Zo kun je met de GO Play onderwaterfoto's maken, met de 8 megapixel camera aan de achterzijde.

De specificaties van de GO Play zijn bescheiden, maar daar is de prijs ook naar. Het scherm betreft een 5 inch 720p tft-display. Onder de motorkap vind je een 1,2 GHz quadcore Snapdragon 410-processor en 1 GB RAM. Van de uit te breiden 8 GB interne opslagruimte blijft 4 GB over voor eigen gebruik. De GO Play kost 199 euro.

De GO Watch draait op Alcatels eigen besturingssysteem en is daardoor te koppelen aan zowel Android- als iOS-apparaten. Dit blijkt sinds kort niet zoveel meer uit te maken, nu Android Wear ook werkt in combinatie met iPhones. 

Emotionele grafiek

Je ontvangt er de standaard notificaties van je smartphone op, met daarnaast de mogelijkheid een 'emotionele grafiek' te laten aanmaken op basis van de data die de gyroscoop, hartslagsensor en versnellingsmeter over je verzamelen. Deze is te delen op sociale media of kan als wijzerplaat dienen.

De 225 mAh-batterij zorgt ervoor dat de smartwatch tot vijf dagen lang blijft doorwerken op één oplaadbeurt, wat voor een smartwatch vrij lang is. Opladen doe je via micro-usb. De GO Watch kost 99 euro.

Beschikbaarheid

De GO Play-smartphone komt deze maand nog uit en de Go Watch lanceert in december.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES

Tags: Alcatel, Ifa 2015

Nieuws headlines

Laatste reactie