abonneren

IFA 2015: Acer introduceert eerste pc-telefoon met Windows 10

Acer heeft op IFA in Berlijn de Jade Primo aangekondigd, en heeft daarmee een primeur. Het is de eerste pc-telefoon en draait op Windows 10.

Acer en Microsoft hebben de handen ineen geslagen, waardoor Acer binnenkort de Jade Primo op de markt kan brengen. Het is de eerste telefoon die werkt als een ‘normale’ computer en draait volledig op Windows 10. Daarnaast heeft de telefoon een Continuum-functie die al eerder door Microsoft werd aangekondigd. Met Continuum kun je een beeldscherm, muis en toetsenbord aansluiten met een speciaal dockingstation.

Specificaties Jade Primo

Naast de Continuum-functie maakte Acer nog een aantal specificaties bekend van de Jade Primo. Het scherm van de nieuwe Acer-telefoon zal 5,5 inch zijn en een super AMOLED-paneel krijgen. Verder krijgt de nieuwe Acer-telefoon een camera met 21 megapixels en een dual LED-flitser aan de achterkant en een camera met 5 megapixels aan de voorkant. Aan de binnenkant krijgt de telefoon een 808-processor.

Als je de Jade Primo aanschaft wordt het dockingstation meegeleverd. Wanneer en tegen welke prijs de Jade Primo te koop zal zijn is nog niet bekend. Microsoft moet de mobiele versie van Windows 10 nog lanceren.

Geschreven door: Jeroen Kuiper op

Category: Nieuws, CES

Tags: smartphone, Acer, Ifa 2015