Vive Tracker maakt randapparatuur bruikbaar in virtual reality

HTC is op CES 2017 aanwezig om verscheidene accessoires voor zijn Vive-headset uit de doeken te doen. Meest interessant hierbij is de Vive Tracker.

De Vive Tracker moet het voor fabrikanten van randapparatuur aantrekkelijker maken om virtual reality-accessoires te maken. De tracker is namelijk op andere objecten te schroeven, waarna deze gevolgd kunnen worden door het virtual reality-camerasysteem van de Vive. Een voor de hand liggend voorbeeld is een nep-geweer, waarbij de Tracker aan de loop bevestigd wordt (zie afbeelding).

De Tracker komt in het tweede kwartaal van 2017 op de markt, maar HTC deelt er ook duizend stuks uit aan vr-ontwikkelaars. Daardoor hoopt het bedrijf een nieuw ecosysteem voor 'third-party accessoires' op gang te helpen. 

360-graden audio

Daarnaast toont HTC een nieuwe hoofdband voor de Vive, de Deluxe Audio Strap. Deze heeft een geïntegreerde koptelefoon met ondersteuning voor 360-graden audio. Een apparaatje waarmee de Vive draadloos te gebruiken is (de TPCast), komt voorts in het tweede kwartaal breder beschikbaar en kost dan 250 dollar.

HTC is tot slot van plan om virtual reality-apps in zijn Vive Port-store op abonnementsbasis aan te bieden. Hoeveel dat gaat kosten, is niet bekend. De app-winkel krijgt ook een speciale sectie met educatieve en praktische vr-applicaties voor zakelijke gebruikers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: VR, Vive, htc, ces2017