abonneren

Tidal geeft abonnees toegang tot MQA

Gebruikers van Tidal met een HiFi-abonnement kunnen vanaf nu muziek streamen met Master Quality Authenticated (MQA). Met behulp van deze nieuwe audio codec is het mogelijk om lossless FLAC-streams te beluisteren met 96 kHz / 24bit. Momenteel is deze kwaliteit alleen beschikbaar via de desktop-applicatie van Tidal.

Gebruikers van Tidal met een Tidal HiFi-abonnement konden al eerder lossless streams beluisteren. Hoewel deze FLAC-bestanden meer kwaliteit konden bieden dan AAC of MP3, kwam het nog niet in de buurt van HiFi. Meridian Audio heeft onlangs een nieuwe audio codec ontwikkeld, waarmee gebruikers hogere kwaliteit lossless-bestanden kunnen streamen. De codec, Master Quality Authenticated (MQA) biedt een hogere muziekkwaliteit, zonder meer data te gebruiken. Lees ook: Monster richt zich op sporters en openluchtfeestjes.

Master

Waar het HiFi-abonnement van Tidal normaal gesproken lossless-bestanden streamde in 44.1kHz / 16bit, kunnen gebruikers dankzij MQA FLAC-bestanden streamen in 96kHz / 24bit. Door in de Tidal-applicatie op de desktop 'Master' kwaliteit te activeren, kun je genieten van deze verhoogde kwaliteit.

Het is nog niet duidelijk wanneer de Master-kwaliteit beschikbaar zal zijn voor de mobiele app van Tidal. Voor veel gebruikers zal dit momenteel geen groot gemis zijn, aangezien het verschil in de meeste headsets voor mobiele apparaten niet hoorbaar is. Niet alle muziek is al beschikbaar in Master-kwaliteit. Volgens Tidal is er een overeenkomst gesloten met enkele grote artiesten en labels, waaronder Warner.

Geschreven door: Lub Snoek op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: flac, Tidal, 24bit, Lossless, hifi, 96khz, audio