abonneren

CES 2017: Velux gaat samenwerken met smart home-bedrijf Netatmo

Het bedrijf Velux - bekend van onder meer dakramen en zonweringen - gaat een samenwerking aan met smart home-bedrijf Netatmo. Door de samenwerking komen er allerlei nieuwe smart home-producten op de markt.

Zo komt er een speciale app waarmee het mogelijk is om zonweringen en dakramen te bedienen. Diverse producten van Velux zullen daar speciaal voor ontwikkeld worden. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens CES Unveiled. Gebruikers kunnen dakramen en zonwering bedienen op basis van verschillende parameters voor binnenklimaat, zoals temperatuur, daglichtniveau, vochtigheidsgraad en CO2-niveaus.

"Binnenkort kan je huis je gezondheid ondersteunen, door ervoor te zorgen dat je voldoende daglicht en frisse lucht krijgt, precies wanneer je dat nodig hebt," aldus Jørgen Tang-Jensen, CEO van de VELUX Groep.

Eerder is Velux ook al een samenwerking aangegaan met Apple, waarbij producten werden ontwikkeld die samenwerken met Apple's HomeKit-systeem.

De smart home-producten van Velux laten echter nog wel eventjes op zich wachten. In de herfst van 2017 verwacht Velux met de eerste smart home-producten op de markt te verschijnen, zoals op afstand bestuurbare ramen en zonweringen in de nieuwe Integra-range.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: velux, ces2017, dakramen, zonweringen

Nieuws headlines

Laatste reactie