CES 2017: Toshiba kondigt nieuwe Portégé X20W 2-in-1 convertible aan

Toshiba heeft tijdens CES 2017 haar allernieuwste Portégé X20W 2-in-1 convertible aangekondigd. De precieze lanceringsdatum is nog niet bekend, maar het apparaat zal binnenkort via de Microsoft Store verkrijgbaar zijn.

Het opvallendste aan de nieuwe Portégé X20W 2-in-1 is dat Toshiba claimt dat dit apparaat een batterijduur van maar liefst 16 uur heeft. Verder biedt de X20W wat er valt te verwachten van een convertible: de specificaties zijn redelijk high-end. Het apparaat bevat een 7de generatie Intel Core processor en een solid state drive. De Portégé X20W heeft de volgende aansluitingen: een usb 3.0-poort en een een usb C poort die ondersteuning biedt voor Display, Thunderbolt 3 en stroomvoorziening.
 

Beeldscherm

Het Full-HD (1920 x 1080) beeldscherm van de Portégé X20W meet 12,5 inch diagonaal met meer dan 2 miljoen pixels en heeft multi-touch mogelijkheden. Het gloednieuwe Corning Gorilla Glass 4 zorgt ervoor dat het minder snel beschadigt. Er wordt een TruPen meegeleverd met Wacom Feel technologie, die 2048 verschillende drukniveaus kan detecteren en ondersteuning biedt voor Windows Ink.

De trackpad heeft een geïntegreerde Synaptics vingerafdruksensor en er zijn twee IR-camera’s in de behuizing ingebouwd ter ondersteuning van de Windows Hello functie.

Wat connectiviteit betreft biedt de Portégé X20W een Intel 802.11ac wifi-adapter. Het apparaat wordt geleverd met Windows 10 Pro.
 

Goed geluid

De convertible is voorzien van Harman Kardon stereo speakers and DTS Sound software. Deze speakers zijn uiterst geschikt voor de vormfactor van het apparaat omdat ze zich aanpassen aan de manier waarop de X20W gebruikt wordt.
 

Voor enterprise

De Portégé X20W is compatibel met twee geavanceerde docking stations: het Toshiba WiGig Dock6 en het Toshiba Thunderbolt 3 Dock, die tegen het einde van het kwartaal verkrijgbaar zullen zijn.

De Toshiba Portégé X20W is binnenkort exclusief te koop in te Microsoft Store in Slate Gray. Later deze maand zal er een Onyx Blue model verkrijgbaar zijn via de website van Toshiba zelf.

Een specifieke releasedatum is nog niet aangekondigd, en uitgebreidere specificaties laten vooralsnog ook nog even op zich wachten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, CES 2017

Tags: Toshiba, Ces, ces2017