CES 2017: Sony kondigt nieuwe Bravia 4K HDR modellen aan

Sony heeft tijdens CES 2017 haar nieuwe serie 4K HDR tv’s aangekondigd, waaronder de Bravia A1 waarmee de 4K HDR Processor X1 Extreme uit de prijzige Sony KD-65ZD9BU aan een breder publiek beschikbaar wordt gesteld.

Sony zal haar 4K HDR OLED televisies op de markt brengen als Bravia OLED. De diepe zwarttinten en ware kleurweergave zorgen voor een prachtige weergave van 4K HDR-beelden. De A1-serie heeft Dolby Vision ondersteuning, het HDR-formaat van Dolby Laboratories dat voorheen van alle grote merken alleen door LG werd aangeboden.

Specificaties

De A1-serie is verkrijgbaar in 55-inch, 65-inch, en 77-inch en heeft een OLED-scherm met 8 miljoen pixels en een kijkhoek van 180 graden. Deze televisies bevatten een HDMI en een usb-poort en internettoegang voor connectiviteit.

X1 Extreme processor

Dankzij de X1 Extreme processor kan de Bravia A1 gebruik maken van allerlei moderne technieken zoals Object gebaseerde HDR-remaster, Super Bit Mapping 4K HDR en Dual Database Processing die ook al in de ZD9-serie te zien waren.

Object gebaseerde HDR-remaster analyseert de beelden in elke scene en past de kleur en het contrast van elk object apart aan voor een uiterst realistische weergave. Bovendien zorgt deze technologie ervoor dat SDR HD-beelden door middel van software naar HDR worden omgezet.

De 4K HDR X1 Extreme processor heeft naast de bestaande upscaling database een Sony database voor ruisonderdrukking die door de Dual Database Processing technologie gebruikt wordt om ruis uit het beeld te filteren.

Audio

De A1 combineert de hoge beeldkwaliteit met een geweldig geluid. En Sony’s nieuwe geluidstechnologie Acoustic Surface maakt het mogelijk om het geluid rechtstreeks uit het scherm zelf te laten komen, waardoor het geluid veel beter gesynchroniseerd wordt met het beeld. Daarom heeft de A10-serie geen conventionele speakers.

Smart TV

De A1-serie is uiteraard een smart tv, en maakt gebruik van Android TV. Ingebouwde Chromecast technologie maakt het mogelijk om content direct vanaf je mobiele apparaat naar de televisie te streamen.

Beschikbaarheid

Sony heeft nog niet aangekondigd wanneer de Bravia A1-serie in Nederland verkrijgbaar zal zijn en hoeveel deze televisies moeten gaan kosten.

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: sony, 4k, las vegas, tv, hdr, ces, bravia, ces2017