abonneren

CES 2017: Samsungs eerste dedicated gaminglaptop is de Odyssey

Samsung grijpt de CES-beurs te Las Vegas aan om zijn eerste dedicated gaminglaptop aan te kondigen, de Odyssey. Er komen twee varianten van op de markt.

De Odyssey komt uit als 15,6 inch en als 17,3 inch-versie. Beide hebben een full hd-display, maar de schermgrootte is het niet enige verschil. Zo kan de 15 inch Odyssey uitgerust worden met maximaal 32 GB RAM, terwijl de 17 inch-variant juist tot 64 GB werkgeheugen gaat. Beide zijn verkrijgbaar met een zevende generatie i7-processor van Intel. 

Verschillen

Qua videokaart is er gekozen voor een bescheiden GTX 1050, waardoor de notebooks net niet VR-ready zijn. Qua aansluitingen en opslag zijn er ook verschillen. De 17 inch Odyssey heeft bijvoorbeeld een usb-c-poort, 4 usb 3.0-poorten en ruimte voor twee ssd's, terwijl de 15 inch laptop het moet stellen met één usb 3.0 port, twee usb 2.0 poorten en één ssd (met extra hdd als optie).

Samsung verkoopt de Odyssey-notebooks vanaf de lenteperiode. Prijzen starten vanaf 1199 dollar. Europrijzen zijn nog niet genoemd. 

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: Odyssey, ces2017, Samsung