Nieuwe lijn Amazon Fire TV Edition televisies aangekondigd

Tijdens CES 2017 hebben Seiki, Westinghouse Electronics en Element Electronics aangekondig een nieuwe lijn van 4K Ultra HD smart tv’s aan te gaan bieden in samenwerking met Amazon: de Amazon Fire TV Edition. Deze televisies bieden de unieke Fire TV-ervaring en hebben ondersteuning voor Amazon’s Alexa.

Specificaties

Deze nieuwe Amazon Fire TV Edition is een Ultra HD 4K smart televisie en zal verkrijgbaar zijn in 43-inch, 50-inch, 55-inch en 65-inch met een resolutie van 3840x2160 pixels. De televisie bevat 3GB geheugen en 16GB ingebouwde opslag en heeft ondersteuning voor Alexa, Bluetooth, wifi en ethernet. Het ingebouwde Fire TV zorgt voor extra toegankelijkheid en gebruiksgemak. Er zit een jaar garantie op het product.

Mogelijkheden

De televisies bieden een breed arsenaal aan streaming en over-the-air content, waaronder toegang tot maar liefst 7000 kanalen, apps, Alexa vaardigheden en live televisie-uitzendingen wanneer je ze in combinatie met een losse HD-antenne gebruikt.

Er zal een handig menu beschikbaar zijn met de programma-indeling en de Amazon Fire TV Edition wordt geleverd met een afstandsbediening die ondersteuning heeft voor Alexa, zodat je de televisie via spraak kunt bedienen.

De Amazon Fire TV Edition kan tevens gebruikt worden om smart home apparatuur te bedienen, waaronder Belkin WeMo, Philips Hue, Wink, Samsung SmartThings, enzovoorts. Bovendien kan de televisie als smart speaker dienen, zo’n beetje als de Amazon Echo.

Beschikbaarheid

Deze Amazon Fire TV Edition zal naar verwachting later dit jaar via Amazon.com en andere specifieke verkopers verkrijgbaar zijn. De prijs wordt pas op een later tijdstip bekend gemaakt, dichter tegen de releasedatum aan.

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: amazon, 2017, ces, ces2017, alexa