CES 2017: Nieuw Mesh-systeem voor thuisnetwerk van Linksys

Linksys introduceert op CES een nieuw modulair Mesh-netwerk voor thuisgebruik. Het systeem - Velop genaamd - bestaat uit verschillende nodes die door het hele huis geplaatst kunnen worden. Hierdoor kan een naadloos draadloos netwerk gerealiseerd worden.

Velop is een modulair wifi tri-band-systeem dat in verschillende Mesh-configuraties kan worden ingesteld. Hierdoor is een draadloos netwerk in huis te realiseren via diverse access points.

De Velop is een zeer klein apparaat, die makkelijk overal in huis is te plaatsen. De Velop kan dienen als router, range extender, access point of brigde. Via een aparte app die beschikbaar is voor Android en iPhone kan het gehele netwerk volgens Linksys in een handomdraai worden geconfigureerd. De app kan ook worden gebruikt om gasttoegang te regelen of voor het instellen van wachtwoorden, ouderlijk toezicht en prioriteitskeuzes.

Hardware

De Velop maaakt gebruik van een System On a Chip van Quallcomm. Dit systeem bestaat uit een 716MHz quadcore Cortex A7-processor, drie draadloze radio's (een 2,4GHz-radio en twee 5,0 GHz-radio's) en heeft twee LAN Gigabit-poorten. Ingebouwd in de Velop is 4 GB flashgeheugen en 512 MB ddr3 werkgeheugen. Verder is ook Bluetooth 4.0 ingebouwd. De wifi-verbinding is geschikt voor tri-band ac 802.11 ac.

Sets

De Velop is te koop in sets van 1, 2 of 3 stuks. Voor de set met een enkele Velop betaaal je €249,99, voor een set van twee € 429,99 en de set met drie Velop's kost € 599,99.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: linksys, ces2017, mesh-netwerk