CES 2017: LG komt met nieuwe smart-koelkasten met WebOS

Tijdens CES in Last Vegas introduceert LG een nieuwe serie smart-apparaten, waaronder een koelkast met aanraakscherm en spraakherkenning en wasmachines die afhankelijk van de vuilheid van de was, het wasprogramma kunnen aanpassen. Ook werkt LG samen met Amazon Alexa voor spraakherkenning.

Dit jaar gaat LG gebruik maken van geavanceerde wifi-techieken om apparaten met elkaar te verbinden. De DeepThinq-functie wordt gebruikt om het gedrag van apparaten en gebruikers te analyseren.  De LG Robotstofzuiger kan zichzelf allerlei routinges en functies aanleren. Door objectherkenning kan de robot obstakels in huis herkennen. Bij personen kan de robot zelfs netjes vragen of de persoon opzij kan stappen. Ook wasmachines van LG worden smarter, afhankelijk van de hoeveelheid vuil op het wasgoed kan de machine automatisch extra waspatronen uitvoeren.

Smart-koelkasten

De smart-koelkasten zullen automatisch de temperatuur aanpassen, afhankelijk van de producten die zich in de koelkast bevinden of de temperatuur buiten. De smart koelkasten maken gebruik van WebOS, zodat ook makkelijk vanaf de televisie met hetzelfde besturingssysteem de status kan worden bekeken. De koelkasten beschikken over een aanraakscherm, waarmee het zelfs mogelijk is om in de koelkast te kijken zonder deze te hoeven openen. Het scherm kan verder ook recepten weergeven.

Verder kun je ook virtuele stickers op het scherm plaatsen, zodat je bijvoorbeeld digitale notities kunt plaatsen. De koelkast heeft een ingebouwde camera, waardoor je ook de inhoud vanaf een smartphone kunt bekijken.

LG gaat ook samenwerken met Amazon om functies op de koelkast uit te breiden. Amazon Elexa is een spraakherkenningstechnologie die vanuit de cloud werkt. Hierdoor kun je tegen de koelkast praten, bijvoorbeeld voor het maken van boodschappenlijstje. Dat kan met een opdracht als 'Elexa: voeg melk toe aan mijn boodschappenlijstje'.

“Dankzij de samenwerking met Amazon zijn we erin geslaagd de mogelijkheden van slimme koelkasten uit te bouwen en gebruikers een innovatieve en nooit eerder vertoonde kook- en eetervaring te bieden,” aldus Song Dae-Hyun, president van LG’s and Home Appliance & Air Solutions Compact. 

LG Hub Robot

De LG Hub Robot wordt de centrale hub in het huis. Door tegen de robot te praten kunnen de via het IoT-netwerk aangesloten apparaten automatisch opdrachten voor je uitvoeren. Ook kan het apparaat muziek voor je afspelen, dat kan zowel via de televisie als via de smart-koelkasten, die laatste beschikt over audiospeakers.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: lg, robot, ces2017, koelkasten