CES 2017: Asus presenteert Zenbook 3 met enkel usb-C-poorten en Intel Kaby Lake-cpu's

Asus komt met een verbeterde versie van zij bekende Zenbook 3. De Zenbook 3 Deluxe is een stuk dunner dan zijn voorganger, en is voorzien van 3 usb-C-poorten. De opvallendste vernieuwing is echter de nieuwe processor, Intels nieuwe Kaby Lakes.

Asus presenteerde het toestel vandaag op de CES-beurs in Las Vegas.
 

Opvolger

De Zenbook 3 Deluxe, ook wel de UX490 genoemd, is een verbeterde versie van de oudere Zenbook, de extra dunne laptop die het bedrijf vorig jaar uitbracht.
 

Alleen usb-C

De laptop heeft nog steeds een 14"-scherm, een dikte van 12,9 mm, en weegt 1,1 kilo. Opvallend is dat het apparaat geen reguliere usb-poorten heeft, maar alleen 3 usb-C-poorten. Deze designkeuze kwam Apple vorig jaar op veel kritiek te staan toen het de nieuwe Macbook Pro uitbracht die evengoed geen normale usb-poorten had.

Wel zijn 2 van de 3 usb-poorten geschikt voor Thunderbolt 3-ondersteuning, waardoor je er onder andere een 4K-scherm op kan aansluiten, en overdrachtsnelheden van wel 40 Gb/s kunt halen. Maar of dat het waard is dat je er geen usb-sticks meer op kan gebruiken... En ja, er is tenminste wel een 3,5 mm-aansluiting.
 

Kaby Lake

De opvallendste vernieuwing van het apparaat is de nieuwe processor. Dat is Intels nieuwe Kaby Lake-cpu, de Intel i7-7500U, al is het apparaat ook verkrijgbaar met de i5-7200U. Dat moet de laptop veel sneller maken dan zijn voorganger, en zeker met de geïntegreerde Intel HD Graphics 620 GPU en de 16 GB aan RAM zal dat wel snor zitten.
 

Speakers en vingerafdruk

Andere mooie toevoegingen van de notebook zijn de quadspeakers die surround-sound geven, die Asus heeft ontwikkeld in samenwerking met audiogigant Harman Kardon. Ook zit er een vingerafdrukscanner naast de touchpad, en heeft de webcam Windows Hello-ondersteuning, de biometrische inlogfunctie van Windows 10 (waar de laptop natuurlijk op draait).

De laptop komt in mei 2017 uit. Een Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar het apparaat kost in dollars $ 1,699,-.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: asus, intel, ces, intel i7, ces2017, asus zenbook 3 deluxe, asus zenbook 3, intel kaby lake, asus zenbook