BMW en Nissan gaan Microsoft's Cortana toepassen in nieuwe modellen

Autofabrikanten Nissan en BMW gaan de spraakherkenningstechniek Cortana gebruiken in een aantal nieuwe automodellen.

Autofabrikant Nissan heeft bekend gemaakt dat Microsoft's spraakherkenningstechnologie Cortana wordt toegepast in een aantal modellen van de autofabrikant. Eerder liet het bedrijf in een video al de mogelijkheden van de functie zien. Met Cortana in de auto wordt het volgens Nissan mogelijk om een route te navigeren of om de auto te laten parkeren.

Ook BMW heeft aangekondigd te gaan samenwerken met de software van Microsoft. Dat is overigens opmerkelijk, want eerder deze week werd bekend dat de Duitse autofabrikant juist ook de spraakherkenningstechniek van Nuance gaat toepassen in haar Connected Drive-modellen.

Volvo

Ook Volvo wil gebruikmaken van Microsoft-technologie. De Zweedse autofabrikant voert momenteel tests uit met de mogelijkheid om vanuit de auto te bellen via Skype for Business, en wil op de langere termijn ook kijken hoe Cortana kan worden geïmplementeerd.

Cortana in huis

Microsoft heeft daarnaast zelf ook nog verdere plannen met Cortana. Zo wil het bedrijf deze dienst ook gaan toepassen in koelkasten, thermostaten en broodroosters als onderdeel van een slim huis.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, CES 2017

Tags: microsoft, cortana, ces2017