Samsung laat je zelf virtual reality maken met de Gear 360 VR-camera

Samsung heeft een eigen camera uitgebracht waarmee je foto's en video's kunt maken in 360 graden. Met de Gear 360 is het erg makkelijk om snel je eigen VR-content te maken.

VR-content schieten in HD

De Gear 360 van Samsung is bedoeld om de ervaringen van de gebruiker te bevorderen en om het creëren van foto's en video's te vergemakkelijken", vertelde Samsung tijdens de introductie. De camera is voornamelijk gericht op de reizende festivalbezoeker, maar het is voor veel meer dan dat te gebruiken. Samsung zegt de Gear 360 in te zetten voor de 'Galaxy-experience' zodat gebruikers de maker kunnen worden van hun eigen VR-content, om deze vervolgens te bekijken met de Gear VR.
 

Gear 360 is licht en mobiel

De Samsung Gear 360 is uitgerust met twee fisheye-lenzen van 15 megapixels, waarmee HD-videobeelden opgenomen kunnen wordenNaast video is er 30 megapixel beschikbaar voor het schieten van foto's. Beide lenzen hebben een blikveld van 180 graden, waardoor je beelden altijd 360 graden in de rondte te zien zijn. De Gear 360 maakt gebruik van een Bright Lens met een diafragma van f/2.0.

De Gear 360 is met 153 gram behoorlijk licht en heeft een rond uiterlijk, waardoor het makkelijk is het apparaat mee te nemen. Hij is erg makkelijk onderweg te gebruiken, maar heeft ook zo zijn voordelen voor activiteiten binnenshuis. Zo zijn er allerlei optionele accessoires te koop, waaronder een tripod.
 

Gear 360 werkt samen met smartphones, PC en Gear VR

De Gear 360 kan beelden direct livestreamen naar een smartphone. Het is dan wel weer een beetje jammer dat Samsung ons niet buiten zijn eigen ecosysteem laat en dat het daarbij dus perse moet gaan om een Galaxy-toestel, maar vooruit. Met de Gear 360 is het ook mogelijk om livestreams uit te zenden via Facebook, of YouTube.

Uiteraard maakt Samsung het mogelijk om je zelfgemaakte video's direct te bekijken met de Gear VR-bril. Dat kan via Galaxy Apps of Google Play, en er komt pc-software uit om video's door te sturen en te bewerken.
 

Compatibiliteit en releasedatum van Gear 360

De Gear 360 werkt uiteraard met Samsungs nieuwste telg, de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, maar ook met de wat oudere Galaxy S6 Edge, de Note 5, Galaxy S6+ en de Galaxy S6 Edge+.

Het is nog onbekend wat de Gear 360 gaat kosten. Wel weten we dat Samsungs nieuwe 36 graden-camera beschikbaar zal zijn vanaf het tweede kwartaal van 2016.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Camera's

Tags: vr, samsung, samsung gear, samsung gear 360, mwc2016