abonneren

Xacti VPC-E7

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
De Sanyo Xacti E7 is een 7 Megapixel camera met 3x optische zoom en gezichtsherkenning voor het optimaliseren van portretfoto’s. De camera reageert zeer snel dankzij de speciale ‘touch sensor’.

De Sanyo Xacti E7 is een zeer kleine en platte compactcamera van 7 Mpixels en 3x optische zoom. Een grappige eigenschap is de audio-feedback, zodat de camera tegen u praat en bijvoorbeeld zegt dat er geen geheugenkaartje in zit, zodat het interne geheugen wordt gebruikt. Dat gaan dan wel in het Engels, ook als u Nederlands als menutaal heeft gekozen.

Gezichtsherkenning


De camera heeft geen optische beeldstabilisatie, maar wel gezichtsherkenning in portretmodus, waarbij ook wordt afgerekend met rode ogen. Bij gezichtsherkenning herkent de camera automatisch één of meerdere gezichten in de foto als u een foto van mensen maakt. Vervolgens kan de camera daar een aantal instellingen op afstemmen, zoals de belichting, de scherpstelling, de kleur van huidtinten en de dosering van eventueel flitslicht. De snelheid waarmee de camera reageert ligt erg hoog, dankzij de speciale ‘Touch Sensor’, maar dan reageert hij ook wel heel erg licht. Het is dan ook goed dat u deze functie ook kunt uitzetten.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is redelijk, maar ook niet meer dan dat. Bij 800 ISO is er al sprake van vrij veel ruis, en vooral van een verzachting van de details door de ruisonderdrukking. De ISO waarde is een maat voor de lichtgevoeligheid van de beeldsensor. Hoe hoger het getal, hoe minder licht er nodig is om de opname te maken. Is er minder licht nodig, dan kan met een snellere tijd (de zogenaamde sluitertijd) worden gefotografeerd en zo’n snellere sluitertijd ‘bevriest’ als het ware de beweging van het onderwerp (en ook die van de camera). Ook hoeft u minder snel te flitsen als u een hogere ISO-waarde gebruikt.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Gezichtsherkenning
  • Zeer snelle reactie bij gebruik van de ‘touch sensor’
  • Beeldkwaliteit niet bovengemiddeld
De Sanyo Xacti E7 is een camera die vooral goed geschikt is als u vaak mensen wilt fotograferen. De ingebouwde gezichtsherkenning zorgt dan voor meestal goed gelukte foto’s. De beeldkwaliteit is redelijk, zeker zo lang u bij niet te weinig licht fotografeert.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: