Vijf nieuwe Samsung SMART camera's

Samsung introduceert vijf nieuwe SMART camera's. Op deze fotocamera's kan het beeldmateriaal direct op de camera zelf worden bewerkt en online gezet via het draadloze netwerk.

Digitale apparatuur gaat steeds meer op elkaar lijken. De nieuwe SMART camera's van Samsung zijn uitgerust met een touchscreen en wifi zodat deze direct communiceren met het draadloze (thuis)netwerk. De vijf nieuwe modellen zijn de WB250F, WB200F, WB800F, WB30F en ST150F.

Gemaakte foto's kunnen via de touchscreen worden bewerkt, om deze daarna via wifi direct vanaf de SMART camera te delen met vrienden en familie op Facebook. Ook het streamen naar de Smart TV behoort tot de mogelijkheden. De fotocamera kan direct een online-backup maken, of de foto's doorsturen naar een smartphone. Andersom maakt de smartphone of tablet een verbinding met de fotocamera via de app Samsung Smart Camera. Vervolgens worden de foto's naar de smartphone of tablet geïmporteerd via een autolink. De app is beschikbaar voor iOS en Android.

WB250F en WB200F
De WB250F en WB200F SMART camera's hebben 18 x optische zoom en een 24 mm groothoeklens. Met deze camera's is het volgens Samsung mogelijk om mensen op grote afstand te fotograferen en uitgestrekte natuurlandschappen of fraaie skylines vast te leggen. De WB250F beschikt over een 14,2 megapixel BSI CMOS sensor en de WB200F over een 14,2 megapixel CCD.

WB800F en WB30F
De WB800F heeft 21 x optische zoom en een 16,3 megapixel BSI CMOS sensor. Hiermee kun je volgens de Koreaanse fabrikant ook onder slechte lichtomstandigheden een goede foto maken. De WB30F is de compacte variant van de WB800F en gericht op reizigers die zo min mogelijk willen meenemen. Deze camera is 17 millimeter dik en heeft een 24 mm groothoeklens met 10 x optische zoom.

ST150F
Met de ST150F moet het volgens Samsung geen enkel probleem zijn om heldere foto's te maken. Deze camera is voorzien van een F2.5 Bright Lens, 5 x optische zoom en een groothoek van 25 mm. De beelden worden vastgelegd via de 16,2 megapixel CCD sensor.

De nieuwe Samsung SMART camera's zijn verkrijgbaar vanaf eind februari/ begin maart aanstaande tegen prijzen vanaf 139 euro.

Bron: Samsung

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Camera's

Tags: foto, smart, camera's, touchscreens