abonneren

Powershot G10

Canon probeert zoveel mogelijk spiegelreflextechnieken te integreren in een compacte body. Het resultaat is de Powershot G-serie. De G10 is alweer de achtste camera uit deze serie (Canon heeft de G4 en G8 overgeslagen).

Hoewel de G10 aanzienlijk kleiner is dan een spiegelreflex, is het geen camera die in uw borstzak past. Vooral qua gewicht laat hij zijn aanwezigheid merken. U krijgt hier echter veel functionaliteit voor terug.
De Powershot G10 kent alle belangrijke instelmogelijkheden (programma-, sluiter-, diafragma- of handmatige stand) en is voor het eerst voorzien van een groothoeklens. Waar de G9 het nog met een 35-210mm-objectief moest doen, heeft de G10 een 28-140mm-objectief meegekregen. De winst in het groothoekbereik leidt dus wel automatisch tot verlies in het telebereik, maar echt rampzalig is dit niet. De G10 heeft een 14,7-megapixel sensor aan boord en de fotoresolutie van 4415 x 3312 leent zich prima om naderhand uitsnedes te maken.
Ten opzichte van de G9 zijn ook de interne processor en het scherm opgewaardeerd. De DiG!C 3-processor is vervangen door de nieuwe DiG!C 4 en deze laat beduidend minder ruis zien op iso 200 en 400. Op hogere iso-waarden neemt de kwaliteit snel af. Het display is groter en heeft een hogere resolutie, waardoor u uw pasgenomen foto’s beter kunt beoordelen.
Zowel binnen- als buitenfoto’s zien er fantastisch uit en doen niet onder voor de foto’s die we met goedkopere spiegelreflexcamera’s produceren. Dat is te danken aan de goede flitser. Helaas laat de G10 het afweten onder donkere lichtomstandigheden, zoals bij feesten en concerten. De lens blijkt in deze gevallen niet lichtsterk genoeg (f2.8-4.5).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • uitstekend zoombereik
  • veel instellingen direct aan te passen
  • hoge beeldkwaliteit
  • verwarrende, onduidelijke bediening
  • niet erg lichtsterk
Canon heeft met de Powershot G10 een perfecte allrounder in handen. De sterke punten zijn het zoombereik en de hoge beeldkwaliteit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: