abonneren

Photosmart R927

Dat HP niet uit de camera-industrie komt maar uit de computerwereld, is aan de HP Photosmart R927 ook wel te zien. Uiterlijk is het een vrij onopvallende camera, met 3x optische zoom (35 - 105mm kleinbeeld) en 8-megapixel. De bijzonderheden van deze camera zitten binnenin.

HP gebruikt geavanceerde software om volledig automatisch rode ogen te verwijderen van flitsfoto’s, zonder dat ook die rode knoopjes op de blouse van het model plotseling zwart worden.
Daarnaast heeft deze camera ingebouwde ‘Adaptive Lighting’ die ervoor kan zorgen dat schaduwen worden opgelicht als ze te donker dreigen te worden. Er zit ook nog een panorama-stitchingfunctie in deze camera.

Helaas verstoort een enkel slecht ontworpen detail de lol soms een beetje. Zo komt vaak de batterij los als je de geheugenkaart verwijdert en gaat de camera opeens de beelden roteren als je recht naar beneden een foto maakt.

De beeldkwaliteit van deze camera is erg goed. In onze detailleringtest haalde de Photosmart R927 de één na hoogste relatieve score (detaillering gecorrigeerd voor het aantal pixels) en dat is knap, want dergelijke getallen zijn ook sterk afhankelijk van de kwaliteit van de lens, en daar zouden de traditionele fabrikanten een voorsprong moeten hebben op een fabrikant als HP, zou je verwachten. HP koopt zijn lenzen echter bij fabrikanten als Pentax, en dat is te zien.

De Photosmart R927 is wel een wat traditioneel model; er zit geen beeldstabilisatie in en de gevoeligheid loopt slechts van 100 tot 400 ISO (en Auto). De ruis is niet bijzonder goed bij hogere ISO-waarden; op dat vlak scoort deze camera toch ietsje minder dan sommige andere camera's. De camera heeft een zeer uitgebreide ingebouwde uitleg; bij ieder menu-item verschijnt een duidelijk verhaal wat het betreffende item doet en u kunt zelfs advies krijgen hoe mislukte foto’s te verbeteren zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Beeldkwaliteit
  • Automatische rode ogen correctie
  • Veel gebruiksgemak
  • Geen zoeker
  • Relatief veel ruis bij hogere isowaarde
  • Onhandige batterijhouder
Uitstekende camera voor de veeleisende fotograaf, die heeft aan deze HP een hulpvaardige camera met veel gebruiksgemak.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie