abonneren

Photosmart R837

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
De camera doet een beetje gedateerd aan, omdat hij veel van de ‘hot items’ mist die op dit moment in de belangstelling staan.

De HP Photosmart R837 is een beetje een typische camera anno 2007. Enerzijds stopt HP echt wel de nodige technische snufjes in haar camera’s, en is dit model bijvoorbeeld uitgerust met ‘Adaptive Lighting’ (een technologie om een te hoog contrast te beheersen), automatische rode ogen correctie, panoramastich functie en een ‘Design Gallery’ voor allerlei effecten. Maar anderzijds lijkt HP absoluut niet te beseffen wat de ‘hot items’ op dit moment zijn, en mist deze camera alles wat andere modellen bijzonder maakt.

ISO waarden

De ‘hot items’ in de camerawereld zijn op dit moment hoge ISO (de ISO waarde is een maat voor de lichtgevoeligheid van de beeldsensor. Hoe hoger het getal, hoe minder licht er nodig is om de opname te maken), beeldstabilisatie, extra veel zoom en ingebouwde gezichtsherkenning (waarbij de camera zelf gezichten in de foto herkent en er op kan scherpstellen). De Photosmart R837 heeft echter geen hogere ISO dan 400 (en zelfs dan is er al veel ruis), geen ingebouwde beeldstabilisatie (wel een ‘steady photo’ modus die beperkt is door de beperkte ISO range), geen gezichtsherkenning, en een simpele 3x zoom die zelfs nog net met een millimetertje minder groothoek start dan andere camera’s.

Megapixels

Ook qua aantal pixels is dit gewoon een nette camera, zonder grote aspiraties, en een designprijs zal dit model ook niet krijgen. Dat maakt dit een echte ‘point and shoot’ camera, voor mensen die niet al te hoge eisen stellen maar vooral gemakkelijk willen kunnen fotograferen. De ingebouwde Help-functie is dan ook goed op zijn plaats in deze camera. De beeldkwaliteit is redelijk, maar soms zit de camera er behoorlijk naast qua belichting, en wordt de foto veel te donker. Met name ook door die beperkte ISO-range is dit vooral een camera voor mooi weer (en voor flitsfoto’s binnenshuis met z’n rode ogen correctie).

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Ingebouwde anti-rode ogen software
  • Design Galerie met leuke bewerkingen
  • Adaptive Lighting contrastbeheersing
  • Geen hogere gevoeligheid dan 400 ISO
  • Zelfs bij 400 ISO al veel ruis
De HP Photosmart R837 is een camera voor mensen die moderne snufjes als gezichtsherkenning en beeldstabilisatie niet belangrijk vinden. Als u vooral buiten fotografeert bij goed licht, is dit een camera met goede beeldkwaliteit dankzij de ingebouwde ‘Adaptive Lighting’ technologie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord