Binnenkort camera met Android van Panasonic

Zeer binnenkort zal Panasonic een camera met het Android besturingssysteem lanceren. Dat bevestigt het Japanse bedrijf. Een exact tijdstip werd niet bekend gemaakt, maar het zal zeer waarschijnlijk dit jaar zijn.

Tijdens een bijeenkomst bij Panasonic Benelux liet de technical PR-manager van Panasonic aan Stuff Nederland weten dat het bedrijf in de 'zeer nabije toekomst' een fotocamera presenteert die op Android draait. Volgens de PR-manager is de huidige interface van de Panasonic camera's nog niet gebruiksvriendelijk genoeg. Dat moet straks met de komst van een camera op Android veranderen. Saillant detail; vorig jaar liet Panasonic nog weten Android niet te zien zitten als besturingssysteem.

Panasonic is niet de eerste fabrikant die camera's met Android zal brengen. Samsung deed het eerder met de Galaxy Camera en de Galaxy NX. Hoewel Samsung inmiddels gestopt is met de productie van camera's, worden deze twee modellen nog steeds aangemerkt als zeer gebruiksvriendelijk. Daarmee lijkt de voorgenomen stap van Panasonic een zet in de goede richting.

Bron: Stuff Nederland

 

Geschreven door: wdiemer op

Category: Nieuws, Camera's

Tags: android, camera, panasonic, lumix