abonneren

Panasonic Lumix DMC-G5 systeemcamera

Panasonic introduceert met de Lumix G5 een spiegelloze systeemcamera met verwisselbare objectieven en de nieuwste verbeterde mogelijkheden.

Het is een camera in de ‘Micro Four Third’-serie die gebruik maakt van een grotere beeldsensor dan gebruikelijk bij compactcamera's. Volgens Panasonic is het niet een directe opvolger van het voorgaande topmodel in de G-serie de G3. Wel erft de G5 alle eigenschappen van de G3 en is op vrijwel alle technische kwaliteiten verbeterd.

De Lumix DMC-G5 heef een 16,5 megapixel live Mos-sensor en de nieuwe ‘Venus’ beeldprocessor. De gevoeligheid is nu opgeschroefd naar 12.800 ISO voor betere resultaten bij slechte lichtomstandigheden. Ook continu-opnamen tot zes beelden per seconde zijn nu mogelijk.
Full HD videoopnamen met 50 fps in AVCHD zijn mogelijk, gebruikmakend van autofocus. De uitklapbare display met touch-bediening biedt tweemaal zoveel pixels dan die van de G3. De camera is bijzonder compact heeft een praktische greep en de bediening is bijzonder gebruiksvriendelijk.
De Panasonic DMC-G5 is vanaf september leverbaar in zwart, wit en zilver. En kost € 649 voor alleen de body.


Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Camera's

Tags: Panasonic, systeemcamera