abonneren

Optio T20

De Pentax Optio T20 valt vooral op door het enorm grote 3"-display en zijn ingebouwde fotobewerkingsmogelijkheden. Helaas heeft de camera ook een zwak punt: zijn grote afdrukvertraging in het telebereik.

Het hoogtepunt van de Optio T20 is het als touchpad te gebruiken 3"-display, dat zo als universeel bedieningselement dient. Via het touchpad zijn foto's met eenvoudige beeldbewerkingsfuncties te veranderen en opnieuw op te slaan. Zo kan een foto van een bijschrift voorzien worden of voorzien worden van notities en markeringen. De beeldkwaliteit van de camera is in orde, maar blinkt niet uit.

De interne beeldbewerking van de camera is vrij conservatief, waardoor foto's weinig bijgescherpt en kleurneutraal zijn. De afdrukvertraging in groothoekstand is met 200 milliseconden aangenaam laag. Helaas kan het in de telestand wel 1,5 seconde duren tot een foto gemaakt wordt. Dat betekent dat u in deze stand eigenlijk alleen foto's kunt maken van zo goed als onbeweeglijke objecten. Wel goed is dat er nauwelijks donkere randen op de foto's waar te nemen zijn en dat er ook weinig ruis te zien is. De camera biedt drie compressiestanden, alleen de hoogste compressiestand laat geen artefacten op de foto's zien.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Touchpad-functionaliteit
  • Ingebouwde beeldbewerking
  • Grote afdrukvertraging telebereik
De T20 kenmerkt zich boven alles door het functionele touchpad. Als vrijetijdscamera biedt de T20 een hoge fun-factor, waarbij de beeldkwaliteit voldoende is. In het telebereik is de camera alleen geschikt voor stillevens. Debet hieraan is de grote afdrukvertraging.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags:

Laatste reactie