abonneren

NV24HD

Samsung's NV-camera's hebben allemaal dezelfde 'look and feel', met slechts relatief kleine cosmetische aanpassingen aan de behuizing.
Compactcamera's met dit kleine formaat kunnen het niet opnemen tegen de modellen met grotere sensors en lenzen, maar de NV24HD heeft de grootste problemen met beeldruis van zijn voorgangers weten te overwinnen en schiet prima plaatjes.

Het echte voordeel van deze camera is de mogelijkheid om fantastische foto's te schieten met minimale moeite vanuit de gebruiker. De 24mm groothoeklens is handig bij het schieten van landschapsfoto's en portretten zien er fantastisch uit dankzij de uitgebreide gezichtsherkenningstechnologie die vanzelf de juiste voorkeursinstellingen voor u kiest. De camera herkent ook wanneer het onderwerp met zijn ogen knippert en zal dan automatisch twee extra foto's schieten om er zeker van te zijn dat u een foto heeft waar de ogen weer open zijn.

In de nieuwe 'Smile Shot'-modus detecteert de camera het gezicht van uw onderwerp, waarna het geduldig wacht tot het gezicht een (glim)lach vertoont. De foto wordt vervolgens automatisch genomen, u hoeft er niet eens de sluiterknop voor in te drukken. De camera helpt ook bij het maken van zelfportretten; hoewel u het display niet kunt zien zal de camera een aantal piepjes geven wanneer u uw gezicht op de juiste manier in beeld heeft gebracht. Erg belangrijk is dat deze features ook daadwerkelijk goed werken en prima foto's tevoorschijn toveren.

Het schieten van bewegend beeld met de NV24HD is mogelijk in verschillende resoluties tot 1280x720 (720p)-resolutie. Dit breedbeeld videomateriaal kan direct afgespeeld worden op hdtv's dankzij de meegeleverde hdmi-kabel. De films worden opgeslagen in hoge kwaliteit, maar met hoge compressie dankzij het h.264-formaat. Dit betekent u een snelle pc nodig heeft als u de bestanden wilt nabewerken -- een 3.2 GHz-processor en fatsoenlijke grafische kaart is geen overbodige luxe.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 720p filmmodus
  • Uitstekende bouwkwaliteit
  • 24mm zoomlens
  • Glimlach- en knipperdetectie
  • Kwaliteit opgenomen geluid is matig
  • Kleine beeldsensor
  • Kan niet ver inzoomen
De camera behoort niet tot de goedkoopste modellen, maar dankzij alle ingebouwde functionaliteit is de NV24HD zijn geld meer dan waard. Het maken van fatsoenlijke foto's met deze camera is echt een fluitje van een cent.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie