abonneren

Nokia verontschuldigt zich voor misleidende video

Nokia verontschuldigt zich niet alleen voor een misleidende video, maar ook voor de getoonde foto’s. Zowel de video als de foto’s die Nokia gebruikt voor de promotie van de Nokia Lumia 920 blijken niet met een Lumia 920 te zijn gemaakt.

Nokia gebruikt een video en een fotovergelijking om de bijzondere kwaliteiten van de camera in de aangekondigde Lumia 920 aan te prijzen. De camera in de Lumia 920 bevat optische beeldstabilisatie en samen met de PureView-software is deze camera tot, voor een smartphone, ongekende prestaties in staat. Zowel de video als de foto’s in de promotiecampagne zijn gesimuleerd en gemaakt door professionele camera’s. Volgens Nokia zijn onder slechte lichtomstandigheden de foto's van Lumia 920 veel beter dan die van de iPhone of de Samsung Galaxy SIII

Nokia gebruikt als verdediging dat de video al gemaakt is terwijl de Lumia 920 nog in het preproductie stadium was. Er is volgens Nokia dan ook geen sprake van opzettelijke misleiding, maar heeft men verzuimd dit bij de video en voorbeeldfoto’s te vermelden. Nokia heeft zich bij website The Verge voor deze fout verontschuldigd.

Het was Nokia er kennelijk om te doen om Apple kost wat het kost voor te zijn met een introductie van de nieuwe Windows 8 toestellen. Dit heeft er ook toe geleid dat Nokia geen prijzen van de nieuwe toestellen de Lumia 920 en Lumia 820 kan noemen net als een introductiedatum. Kenners verwachten dat Nokia de nieuwe toestellen in november zal introduceren.

Bron: Mashable

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Camera's

Tags: Lumia