abonneren

Nikon introduceert compactcamera met spiegelreflexsensor

Nikon introduceert de Coolpix A, een digitale compactcamera met een grote CMOS-sensor. Deze sensor moet dezelfde prestaties leveren als een spiegelreflexcamera. Op 21 maart aanstaande ligt hij in de Nederlandse winkels.

De Coolpix A is gericht op de professionele fotograaf en zit vol technologie voor digitale spiegelreflexcamera's, meldt Nikon. Deze camera is wat lijviger dan de gemiddelde compactcamera, maar veel lichter dan een digitale spiegelreflex. De camera zelf weegt 300 gram en is 4 centimeter dik.

De CMOS-sensor is ter grootte van het DX-formaat (23,6 x 15,6 mm) met 16,2 megapixels en een Expeed 2-beeldverwerkingsengine. De geavanceerde technologie wordt ook vertaald in de prijs, want deze compactcamera is met een adviesprijs van 1099 euro niet goedkoop te noemen.

Groothoeklens
Belangrijker dan het aantal megapixels is de lens. De Coolpix A is uitgerust met een f/2,8 Nikkor groothoeklens en heeft een vaste brandpuntsafstand van 18,5 mm (28 mm kleinbeeldequivalent). Met deze lens kan niet worden ingezoomd, en bovendien is deze niet verwisselbaar.

De camera kan zowel foto's als filmpjes maken in HD-kwaliteit. De beeldkwaliteit van de foto's is volgens Nikon vergelijkbaar met die van spiegelreflexcamera's met minder ruis.  Zoals het een professionele camera betaamt zijn de instellingen aan te passen, onder andere de diafragmaopening, sluitertijd en de iso-waarde. De iso-lichtgevoeligheid is met 100-6400 al groot, maar deze is nog uitbreidbaar tot 25.600.

De foto's worden opgeslagen op een sd-geheugenkaartje (SDHC, SDXC en UHS-I). De opnames kunnen naar wens in RAW-formaat worden opgeslagen. De camera is voorzien van ingebouwde fotobewerkingssoftware met filters en diverse kleurbewerkingen. Deze software wordt bediend op een klein 3-inch lcd-scherm met een resolutie van 921.000 pixels. De gebruikersinterface is geleend van de digitale spiegelreflexcameralijn van Nikon.

Het toestel is uitbreidbaar diverse accessoires, waaronder een dslr-flitser, een optische zoeker, een gps-functie voor geotagging en een wifi-dongle.

Bron: Nu.nl

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Camera's

Tags: Nikon, Compactcamera