abonneren

Mju 720SW

Waterdicht en schockproof, deze eigenschappen maken deze Olympus een bijzondere camera.

Allereerst is dit model waterdicht tot op 3 meter en ook nog eens shockproof voor een val tot een hoogte van 1,5 meter (al hebben we dat maar niet geprobeerd). Een robuuste camera dus, met 7 megapixel, 3x optische zoom (38-114mm) en een gevoeligheidsbereik van 64 tot 1600 ISO.

De camera heeft zelfs nog een speciale 'Bright Capture' instelling voor kaarslicht en andere scenes met weinig licht, waarbij 2500 ISO gebruikt wordt. Daarbij worden pixels samengevoegd om de hogere gevoeligheid te krijgen, zodat het beeld maximaal 1600 x 1200 pixels wordt. Bij een dergelijke robuuste camera hoort natuurlijk geen kwetsbaar systeem als beeldstabilisatie, maar zelfs de 800 ISO blijkt nog verrassend goede kwaliteit te leveren. Er is zeker ruis te zien, maar in een alleszins redelijke mate voor zo'n waarde, waardoor 800 ISO met deze camera ook echt bruikbare foto's oplevert. Hoger dan 800 ISO wordt toch weer een compromis.

Ook de detaillering is relatief hoog, al had de camera kennelijk wat moeite met scherpstellen op onze testkaart, want de meetwaarden varieerden nogal. Gebruiken we alleen de hoogste meetwaarden om een relatieve score uit te rekenen, dan is deze Olympus een van de betere camera's.

Met de bijgeleverde Olympus Master-software kunnen de foto's worden georganiseerd en klaar gemaakt voor e-mail, web, prints en diashows. Ook kunt u hiermee panoramafoto's maken uit een serie van beelden. De beeldbewerkingsmogelijkheden zijn echter vrij basaal.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Hoge isowaarde
  • Beeldkwaliteit
  • Robustheid
  • Geen zoeker
Een uitstekende robuuste camera die dankzij de hoge isowaarde en grote beeldscherpte onder veel omstandigheden bruikbaar is.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: