abonneren

Lytro camera laat je naderhand scherpstellen

Lytro heeft vandaag aangekondigd dat het, samen met Ringfoto, zijn speciale lightfield-camera ook in Nederland gaat verkopen. Het speciale aan deze camera is dat je achteraf kunt scherpstellen op het gewenste onderwerp.

De apart vormgegeven camera registreert al het beeld dat in de camera valt inclusief de hoek van de lichtinval, en lijkt weinig op de traditionele compact- en spiegelreflexcamera's. Op dit moment produceert de Lytro vierkante foto's (1080 x 1080 pixels). Hou je vast aan het Lytro-bestandsformaat, dat op html5 is gebaseerd, dan kun je na het publiceren van je foto op Facebook of Twitter nog steeds zelf bepalen waar je op scherpstelt. Ook verandert daarbij het perspectief. Om de focus te verleggen klik je simpelweg op het onderwerp waarop je scherp wilt stellen.

De eerste Lytro-camera heeft een achtvoudige optische zoom en de lens heeft een diafragma van f/2.0. Je kunt gemaakte foto's terugkijken (en scherpstellen) op een 1,5-inch aanraakgevoelig schermpje. Sd-kaartjes ondersteunt de Lytro niet, wifi wel, maar dit werkt alleen met clientsoftware voor iPhone en iPad. Aan Android-software wordt nog gewerkt. Er zijn drie modellen met 8 GB geheugen voor 350 foto's aan boord. Hiervoor leg je € 479 neer. Ook is er een speciale rode variant met 16 GB (750 foto's) die voor € 579 van eigenaar wisselt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Camera's

Tags: Compactcamera's, Lytro, lightfield