abonneren

Lumix DSC-LX3

Panasonic gaat met de Lumix DSC-LX3 niet voor zoombereik. In plaats daarvan richt Panasonic zich met de LX3 expliciet op de groothoek.

De LX3 kent dan ook een voor compactcamera’s ongekende groothoek van 24 mm en met een f-waarde van 2.0 tot 2.8 draait deze camera zijn hand niet om voor foto’s in slechte lichtomstandigheden.
Schiet u op de maximale resolutie (10 megapixel) dan heeft de LX3 een beperkte zoomfactor van 2,5x. Dit maakt de camera minder geschikt als allrounder dan de Powershot G10. Daar staat tegenover dat het Leica-objectief over het gehele bereik fantastische beelden uit de camera weet te toveren. Ook het menu en de bedieningselementen van de LX3 zijn begrijpelijker dan bij de G10, al zal niet iedereen de mini-joystick op prijs stellen. Het lcd-scherm van de LX3 is haarscherp, zodat genomen foto’s goed te beoordelen zijn. Wie liever niet op basis van het lcd-scherm schiet, kan een externe optische viewfinder kopen en deze in het flitsschoentje plaatsen.
De lens van de DSC-LX3 steekt iets meer uit dan die van de Powershot G10, maar de camera is compacter en lichter en dus makkelijker mee te nemen. De ouderwetse lenskap is niet meer van deze tijd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 24mm groothoek
  • zeer lichtsterke lens
  • prettige menubediening
  • matig zoombereik
  • ouderwetse lenskap
Panasonic mist een groot zoombereik, maar biedt een fantastische, lichtgevoelige groothoeklens die niet onderdoet voor professionele objectieven.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags:

Laatste reactie