abonneren

L310W

De L310W is de enige camera in Samsung's point-and-shoot-lijn met een groothoeklens. Dankzij het zoombereik van 28-102mm is deze camera bij uitstek geschikt voor het maken van groepsfoto's of huiskamers zonder dat je je in vreemde bochten moet wringen.

Samsung heeft de L310W uitgerust met een 13,6-megapixel sensor. Hoewel deze sensorresolutie eigenlijk te hoog is voor een camera van dit formaat, geeft het Samsung wel het recht op te scheppen omdat de concurrentie niet verder komt dan 11 of 12 megapixel.

De L310W zit tjokvol nuttige functies: gezichtsdetectie tot negen gezichten, optische én digitale beeldstabilisatie en hoge iso-standen zorgen ervoor dat u onder alle omstandigheden het beste plaatje uit de camera tovert. De beeldprocessor zorgt verder voor glimlach- en knipperherkenning en een Beauty Shot-modus die de huidskleuren verbetert.

We zijn van mening dat de L310W behoorlijk scherpe, hoogwaardige foto's schiet op ISO 80 en dat de ruisonderdrukking op hogere ISO-waarden zijn werk goed doet. Hoewel de foto's in deze situaties aan detail verliezen, zijn ze nog prima bruikbaar.

Samsung heeft een hulpfunctie in het cameramenu ingebouwd. Deze hulpfunctie geeft stap-voor-stap instructies om veel voorkomende problemen te verhelpen, zoals bewogen foto's of een verkeerde scherpstelling. Minder handig is dat het niet meteen duidelijk is waar de zilveren cameraknopjes voor dienen, de bijbehorende teksten zijn lastig te lezen. Wie de camera niet op de automaat wil gebruiken zal dus in de handleiding moeten duiken.

Ook merken we dat de flitser na het inschakelen enkele seconden nodig heeft om zichzelf op te laden. Daarnaast voelt de bediening van de camera wat traag aan.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • veel features
  • gezichtsherkenning
  • dubbele beeldstabilisatie
  • lange opstarttijd
  • langzame autofocus
  • bedieningsknoppen slecht af te lezen
  • geen sluiter- of diafragmavoorkeuze
Goed beschouwd is de Samsung L310W een compactcamera die u in alle situaties bij kan staan, vaak met prima resultaten.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: