abonneren

K100D

Wie een spiegelreflexcamera koopt, is vaak goedkoper uit met een kant-en-klare set van body en objectief. Helaas geldt voor de Pentax K100D met meegeleverde DA 18-55 mm-lens dat de kwaliteit van het objectief ondermaats is.

De tijd van de cryptische namen die Pentax aan zijn digitale spiegelreflexcamera's gaf, lijkt definitief voorbij met de nieuwe K100D. Deze camera volgt de *ist-serie in het instapsegment op. Het bijzondere aan de K100D is de geïntegreerde beeldstabilisator. Deze functie ziet u normaal gesproken niet snel terug bij instap-dslr's als de K100D, die samen met het Pentax DA 18-55 mm-objectief voor minder dan 650 euro over de toonbank gaat. Het goedkope objectief is overigens wel debet aan de middelmatige uitsnedes die de K100D maakt, omdat dit op geen enkele manier in de camera gecorrigeerd wordt. De zwaktes van het objectief zijn vooral merkbaar aan de duidelijke vignettering. De signaalverwerking van de camera is verder bevredigend. We zien een acceptabel ruisniveau en slechts weinig artefacten op de foto's terug. De beeldverwerking van de K100D laat vooral bloeke contrasten zien; we raden dan ook aan om naderhand de beelden in een beeldbewerkingsprogramma wat te verscherpen voor optimale resultaten.

Pluspunten Minpunten Conclusie
  • Beeldstabilisatie
  • Goedkoop
  • Middelmatig objectief
  • Foto's missen wat contrast
De Pentax K100D is een goede spiegelreflexcamera voor beginners. De setcombinatie met de DA 18-55 mm is helaas een ongelukkige keuze. De body zou beter tot zijn recht komen met een beter objectief.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: Spiegelreflex, pentax

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord