abonneren

istDL

Een goed in de hand liggende camera, die tot de kleinste en lichtste modellen behoort; de grote specialiteit van Pentax.

Achterop zit een heerlijk groot lcd-scherm, waaraan te zien valt dat deze Pentax er een van de nieuwste generatie is. Grote lcd-schermen zijn een ontwikkeling van het laatste half jaar. Pentax gebruikt dat grote scherm overigens niet om de basisinstellingen weer te geven, daarvoor zit bovenop nog een tweede zwart-wit lcd-scherm, ook relatief groot. Dat (en het kleine aantal knoppen) maakt deze Pentax misschien wel de meest ergonomische camera tijdens het fotograferen. Wel is het jammer dat de mechanische kant van deze camera net iets minder subtiel is uitgevoerd. De autofocus, het opklappen van de spiegel en het ontspannen van de sluiter maken relatief veel geluid en dat kan soms wat storend zijn. Dat zegt overigens niets over de werking van die functies, want de autofocus is vlot en trefzeker en de belichting behoort tot het beste wat we in dit segment gezien hebben.
Ook deze Pentax heeft de bekende onderwerpsprogramma's, de groene stand en de instellingen voor gevorderden. Als enige heeft de camera bovendien een B-stand (knop indrukken is sluiter open, knop loslaten is sluiter dicht) op het keuzewiel (bij andere camera's is dat vaak een keuze binnen handmatig).
Net als Nikon gebruikt ook Pentax de kleinere sd-kaartjes als opslag. Het is bovendien een van de weinige camera's die gewone penlite AA-batterijen gebruikt, al dan niet oplaadbare. Het model dat wij testen heeft een retro-look met zilveren bovenkant, maar er is ook een volledig zwarte uitvoering leverbaar.

Pluspunten Conclusie
  • Compact.
  • Ergonomisch.
Goede en compacte camera die niet opvalt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: pentax, Spiegelreflex