GoPro onthult Hero 5 Black en Karma-drone

Weinig actiecamera's zijn populairder dan de Hero 4 van GoPro. Deze camera wordt nu opgevolgd door de Hero 5, en GoPro kondigt ook zijn langverwachte drone aan.

De Hero 5 komt als twee varianten uit, de Hero 5 Black en de Hero 5 Session. De Black-versie is de meest complete camera en de enige met een ingebouwd touchscreen. Ook kan deze RAW-bestanden aanmaken.

Zowel de Black als de Session hebben dit keer optische beeldstabilisatie meegekregen, zijn waterdicht zonder aparte behuizing en luisteren allebei naar stemcommando's. Beide kunnen 4K opnemen. De Black heeft een 12 MP-sensor, de Session een 10 MP-sensor.

Het verschil in prijs is 100 euro. Voor de Black betaal je 429,99, voor de Session 329,99 euro.

Karma

Camera's van GoPro worden dikwijls onder drones gehangen, en het is dan ook niet verwonderlijk dat GoPro nu zelf met een drone komt. De Karma-drone is een quadcopter met een mount, waar zowel de Hero 5-serie als de Hero 4 Black/Silver in past.

In de meegeleverde controller zit een touchscreen, zodat meegekeken kan worden tijdens de vlucht. Opvallend is verder dat de drone in te klappen en op te vouwen is, zodat 'ie makkelijk mee te nemen is. Daarvoor wordt een aparte rugzak meegeleverd.

Het drone-pakket kost 869,99 euro. De camera's zitten daar niet bij inbegrepen. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Camera's

Tags: drone, gopro, karma, actiecamera