abonneren

Finepix S8100fd

De Finepix S8100fd is een update van de S8000fd met een slr-achtig ontwerp en een opmerkelijk compacte body. De viewfinder is electronisch, het objectief gaat van 27 tot 486 mm en de S8100fd heeft een tien megapixel-sensor aan boord.

Fujifilm heeft een aantal aanpassingen gemaakt aan de S8000fd om tot dit nieuwe model te komen. Hieronder valt Instant Zoom, dat drie versies van uw foto biedt met verschillende zoomniveau's. Staat gezichtsherkenning aan, dan houdt de camera de gezichten sowieso in beeld.

De camera zal niet gemakkelijk in uw broekzak passen, maar is een stuk kleiner dan een spiegelreflex met dezelfde specificaties. Dit maakt de camera vooral geschikt voor gebruik op momenten wanneer een volledige spiegelreflex met al zijn objectieven te onhandig is om mee te nemen. Voor de fotokwaliteit hoeft u het in ieder geval niet te laten: de Finepix S8100fd maakt verbluffende foto's. Er zijn flink veel automatische instellingen om beginners te assisteren, maar de creatievere fotograaf kan zijn lol op aan de uitgebreide handmatige instellingen.

Bewegingsonscherpte wordt vaak versterkt bij het gebruik van grote zoomlenzen, maar de ingebouwde optische beeldstabilisatie én de uitstekende prestaties op hogere iso-waarden staan garant voor haarscherpe foto's over het hele zoombereik, ook als u uit de hand schiet. Waar de meeste concurrenten aan beeldkwaliteit inleveren op hogere iso-waarden, blijft de S8100fd goed presteren. In omstandigheden met weinig licht zorgt de Intelligent Flash-functionaliteit van de S8100fd ervoor dat de juiste hoeveelheid flitslicht gebruikt wordt om het onderwerp vast te leggen zonder de natuurlijke kleuren te verstoren.

De Finepix S8100fd is ook goed geschikt voor sportfoto's. De camera biedt high-speed fotografie tot 13.5 frames per seconde voor een duur van 33 frames op drie megapixel. Ook is het mogelijk series te schieten op 5 megapixel, maar dan kan de camera 'slechts' 6.8 frames per seconde schieten. Het maken van goede actiefoto's zal dus geen probleem zijn.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Krachtig zoomobjectief
  • Beeldstabilisatie
  • Prima beeldkwaliteit
  • Uitstekende prestaties bij weinig licht
  • Lcd-scherm van lage resolutie
  • Bediening wat omslachtig
  • Geen zoom tijdens filmen
We zijn gewend dat fabrikanten van super-zoom camera's flink wat compromissen sluiten om tot een degelijke camera te komen, maar zo niet de Finepix S8100fd: dit is één van de meest indrukwekkende en bruikbare camera's die we ooit hebben mogen testen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie