abonneren

Finepix F31fd

Het speciale aan de Fujifilm Finepix F31FD zit verscholen achter de letters 'FD' -- wat voor niet meer en niet minder dan Face Detection staat. De nieuwe Finepix is dus met innovatieve gezichtsherkenning uitgerust.

De gezichtsherkenning van de F31FD analyseert de opnamesituatie en zoekt naar gezichten die in het beeldveld van de camera vallen. De slimme interne software zorgt er dan voor dat de gezichten in de foto scherp afgebeeld worden en op de juiste manier belicht zijn. Deze functie werkt probleemloos tot een maximum van tien gezichten per foto. En gelukkig zorgt de gezichtherkenning er niet voor dat de afdrukvertraging er trager van wordt.

Fuji hoeft zich niet te schamen voor de functieomvang van de F31FD: de volautomatische belichtingsmodus van de camera levert steevast goede beelden op. Hobbyfotografen die met de camera opgroeien en wat creatievere truukjes willen uithalen, kunnen de camera in de sluitertijd- of diafragmastand zetten.
De F31FD maakt in elke situatie zeer nette foto's. Erg ongewoon voor een compactcamera in de zes-megapixel-klasse is dat de foto's onder slechte lichtomstandigheden erg nog goed uitzien. Zelfs bij hoge iso-waarden blijft de resolutie gehandhaafd en de foto's laten weinig ruis zien. Moeten we op basis van de opnames bij gedimd licht een oordeel over deze camera vellen, dan is de F31FD één van de beste camera's die we ooit in ons testlab gezien hebben. De bediening van de camera is daarbij eenvoudig en het menu is overzichtelijk ingedeeld. De meest gebruikte handelingen hebben hun eigen functieknoppen.

De Fujifilm Finepix F30FD is een goede zes-megapixel-compactcamera voor een redelijke prijs. De gezichtsherkenning en de goede fotokwaliteit bij slechte lichtomstandigheden verheffen deze camera boven de massa. De mogelijkheid om halfautomatisch te fotograferen maakt het zelfs mogelijk om artiestieke plaatjes te schieten met de camera.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede beelden bij zwak licht
  • Eenvoudige bediening
  • Gezichtsherkenning
  • Exotisch opslagformaat xD-card
De Fuji Finepix F31FD biedt uiterst innovatieve mogelijkheden, vooral voor gelegenheidsfotografen. De prijs blijft daarbij binnen de perken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord