abonneren

Exilim EX-Z1200

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Casio's meest recente camera is eenvoudig in het gebruik en zit boordevol leukigheden, waaronder handmatige instelmogelijkheden en een groot aantal voorgeprogrammeerde 'scene'-instellingen onder de naam 'Best Shot'.

Wanneer we de 'Best Shot'-stand kiezen zien we een flink aantal kleine afbeeldingen die voor het type foto staan die u kunt maken. Op deze manier kiezen we snel de beste stand naar gelang de situatie. Een speciale druktoets die aan de 'Best Shot'-stand is toegewezen zorgt ervoor dat we snel van stand kunt wisselen zonder door het cameramenu te hoeven lopen.

De EX-Z1200 ondersteunt beeldstabilisatie en deze werkt goed bij zowel foto's als h.264-filmpjes. De beeldstabilisatie kan gecombineerd worden met het verhogen van de iso-waarde om ook snel bewegende onderwerpen goed in beeld te krijgen.

De inmiddels obligatoire gezichtsherkenning is uitgebreid met een 'Family First'-modus, waarin we de gezichten van onze familieleden of vrienden kunnen opslaan. De camera geeft deze gezichten dan prioriteit boven onbekende gezichten wanneer u de gezichtsherkenning inschakelt.

De EX-Z1200 maakt gebruik van een Quick Shutter-modus waarin de focusindicator rood oplicht. In deze stand kunt u nog sneller dan normaal uw foto's schieten, maar met het risico dat ze onscherp zijn omdat de camera de focus nog niet correct heeft bepaald. Wanneer de focus bepaald is licht de focusindicator groen op.

De beeldkwaliteit van Casio's nieuwe camera is redelijk goed, hoewel de 12-megapixel sensor gewoonweg overdreven is voor deze camera. Foto's krijgen een bestandsgrootte van ongeveer 7,8 MB en er is geen kwaliteitsverschil ten opzichte van zijn voorganger met 10 megapixels. Hooguit de meest doorgewinterde fotobewerkers zullen op de pc plezier beleven aan de hogere resolutie die de sensor mogelijk maakt.

De camera wordt geleverd met een oplaadbare lithium-ion-accu en een usb-kabel om de camera op te laden en te synchroniseren met de pc. Een beknopte handleiding loodst u door de basishandelingen, een volledige handleiding is op de meegeleverde cd te vinden. Onhandig, want zo kunt u de handleiding nooit meenemen wanneer u op reis gaat.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Goede beeldkwaliteit
  • Beeldstabilisatie
  • Gezichtsherkenning
  • Solide bouw
  • Geen zoom tijdens videoopname
  • Grote bestanden
De Casio EX-Z1200 is een uiterst competente camera met een uiterlijk waar u zich niet voor hoeft te schamen. De camera staat bol van de mogelijkheden en kan handmatig worden ingesteld.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: