abonneren

Exilim EX-S880

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Met de EX-S880 biedt Casio een van de eerste camera's die naast foto's ook standaard filmpjes voor YouTube aflevert.

8 Megapixel en 3 x zoom

De camera heeft met 8,1 megapixel ruim voldoende resolutie voor het snapshotwerk waar hij toch vooral voor bedoeld is. Dankzij 39 plus één zelf te registreren thema programma’s - door Casio Best Shot genoemd - is hij optimaal ingesteld voor alle denkbare omstandigheden. Wij vinden dit grote aantal best shot instellingen wel een beetje veel van het goede maar vooruit. Met de hand valt er ook nog het een en ander in te stellen of aan of uit te schakelen aan het grote aantal automatische functies.

Alles automatisch

De camera heeft naast automatische focus en belichting ook een behoorlijk werkende elektronische bewegingscompensatie en gezichtsherkenning. Door de gezichtsherkening komen de gezichten van te fotograferen mensen altijd optimaal op de foto. We vinden bij deze camera de gezichtsherkenning niet optimaal werken. Vaak is er veel tijd nodig voordat hij de gezichten heeft gevonden of vindt ze helemaal niet. Dat hebben we bij andere camera’s wel beter gezien.
De camera heeft hoge gevoeligheden (iso waarde) tot wel iso 1600. Afhankelijk van de omstandigheden is het gebruik hiervan in slechte lichtomstandigheden toch wel beperkt to iso 400. Daarboven neemt de ruis toch wel behoorlijk toe.

Video

Video opnames maken gaat met de EX-S880 ook prima, het is zelfs mogelijk om tijdens het filmen een foto te maken. Heel handig.
Bijzonder is de mogelijkheid video opnamen te maken direct in het You Tube formaat (h.264). De meegeleverde software zorgt voor het uploaden naar You Tube, wat zeer simpel gaat. Jammer is dat de kwaliteit van de zo heftig gecomprimeerde filmpjes op YouTube nog wel eens tegenvalt, maar daar kan Casio niets aan doen. Gelukkig kan er met de EX-S880 ook in een betere kwaliteit worden gefilmd, met een maximale resolutie van 848x480 pixels.

Gebruiksgemak

Het grote 2,8 inch display geeft een helder en scherp beeld. De menu’s en de bediening werken als vanzelf. Een beetje lastig is de onhandige plaats van de videoknop en de zoomknoppen.
De camera is compleet met een oplaadbare accu en lader. Plaats de camera in het meegeleverde dockje en hij wordt opgeladen. Via de usbkabel kan de camera aan de pc of aan een pictbridge printer worden aangesloten. Afdrukken via pictbridge gaat rechstreeks van de camera naar de printer zonder pc.
Voor de pc wordt een heel aardige suite aan software megeleverd voor het beheer en bewerken van fotos en video.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • YouTube formaat video
  • Bijzonder compact
  • Beeldkwaliteit
  • Plaatsing videoknop
  • Alleen digitale zoom beschikbaar zoom tijdens filmen
Een uitstekende veelzijdige snapshotcamera met veel functionaliteit voor 100 euro minder dan de een jaar geleden verschenen voorganger de Exilim S770.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: