abonneren

Exilim EX-S770

Kwaliteit in creditcardformaat.

Casio brengt met de ze ultra compacte camera een uitstekende snapshotcamera voor dagelijks gebruik die dankzij zijn creditcard formaat en zijn 17 mm dikte altijd makkelijk is mee te nemen. De 7,2 megapixel sensor in combinatie met een 3 x optische zoomlens staan garant voor een goede beeldkwaliteit. De lens heeft een 35 mm flim equivalent bereik van 38 tot 114 mm. Het groothoek bereik is daarmee wel wat beperkt, voor een groepsfoto zult u een flinke afstand nodig hebben.

Tot de iso 400 gevoeligheid zijn de door ons onder diverse omstandigheden gemaakte testfoto’s, scherp, goed van kleur en contrast en is er geen sprake van overmatige ruis.

De Camera is voorzien van vrijwel alle denkbare (automatische) functies die een optimale beeldkwaliteit moeten garanderen. Autofocus, automatische belichting met mogelijkheid tot handmatige belichtingscompensatie en flits met rode ogenreductie. Ruim 32 voorgeprogrammeerde "Best Shot" scene programma zijn er voorhanden met optimale instelling voor verschillende omstandig heden. Ons is dat wel een beetje veel van het goede.

De EX-S770 heeft geen optische zoeker maar voor het richten voldoet het 2,8 inch grote breedbeeld tft-scherm uitstekend. Het beeld hierop is helder, kleurrijk en heeft een goede kijkhoek. Ook wordt er voldoende informatie gegeven.
De Casio heeft een fraaie glanzende metalen behuizing en is in drie kleuren verkrijgbaar, metaalkleurig, rood en blauw.
De camera komt compleet met een li-ion accu een lader een handig dockje waar de datakabel en de lader op kunnen worden aangesloten. In het interne geheugen kunnen ongeveer 2 foto’s worden opgeslagen. Als verwisselbaar geheugen is de camera geschikt voor sd- en sdhc-geheugenkaarten.

De camera is snel met een opstarttijd van ca 1 sec en een continu opname mogelijkheid van 3 foto’s per seconde. Er is een mogelijkheid om foto’s in breedbeeldformaat te maken. Filmen in mpeg4 formaat gaat ook uitstekend.

Bijzonder is de mogelijkheid om op het cameradisplay zogenaamde databastanden te tonen. Alles wat grafisch is kan met behulp van het meegeleverde data-programma op de pc worden geconverteerd en naar de camera worden geupload. Mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een schematische plattegrond van de metrolijnen, die zijn zo altijd makkelijk bij de hand.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Compact
  • Beeldkwaliteit
  • Snel
  • Geen zoeker
  • Beperkt groothoekbereik
  • Veel scene programma’s
Een prima bijzonder compacte camera voor meer dan alleen snapshots.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Camera's

Tags: